„Împreună, vom dezvolta ceea ce eu numesc o economie a oportunităţilor. Dezvoltarea clasei de mijloc va fi unul dintre obiectivele principale ale preşedinţiei mele, pentru că eu cred cu tărie că atunci când clasa de mijloc este puternică, America este puternică”, a spus Kamala Harris în timpul unui eveniment de campanie din Carolina de Nord.

Printre propunerile democratei se numără reducerile de impozite pentru majoritatea americanilor, interzicerea „scumpirilor” de către comercianţii cu amănuntul şi construcţia mai multor locuinţe accesibile.

Ea a promis construirea a trei milioane de locuinţe noi în patru ani, introducerea unui stimulent fiscal pentru constructori, destinate celor care cumpără pentru prima dată o locuință, interzicerea la nivel federal a preţurilor foarte mari la alimente, reducerea costurilor asistenţei medicale şi anularea datoriile medicale.

Totodată, Kamala Harris a vorbit despre introducerea unui credit fiscal de până la 6.000 de dolari pentru familiile cu nou-născuți și a promis să nu crească impozitele pentru persoanele care câștigă anual 400.000 de dolari sau mai puţin, aceasta fiind o promisiune făcută și de președintele Joe Biden înainte de a se retrage din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă.

Alegerile prezidențiale din SUA sunt programate pe 5 noiembrie.

Democrata Kamala Harris și republicanul Donald Trump se vor întâlni într-o dezbatere televizată la ABC News, pe 10 septembrie.

Urmărește-ne pe Google News