Prin intermediu acestui serviciu îți pui la dispoziție locuința, o cameră sau un anumit spațiu pentru cei care vor să viziteze zona în care te afli. Este o alternativă la cazarea la pensiune sau hotel, în genul Uber pentru taximetrie.
Înainte de a te înscrie pe site-ul Airbnb cu spațiul pe care vrei să-l pui la dispoziția turiștilor, va trebui să fii de acord cu una dintre cele mai de bun simț condiții: „Sunt de acord să tratez pe oricine din comunitatea Airbnb – indiferent de religie, rasă, naționalitate, etnie, dizabilități, sex, identitate sexuală sau vârstă – cu respect și fără prejudecăți”.
După ce ți-ai completat profilul și ai oferit câteva date despre tine, pui la bătaie spațiul pentru închiriere. Site-ul chiar îți spune și cât ai putea să câștigi pentru o săptămâna de închiriere a aprtamentului, iar sumele variază în funcție de zona, orașul în care cazezi. La fel de mult contează și mărimea spațiului pentru câte persoane și tot așa.
Spre exemplu, dacă închiriezi în București o cameră privată pentru două persoane, potrivit estimărilor Airbnb ai putea să câștigi pe săptămână 584 de lei.
Descrie locuința și dă adresa
Această estimare este făcută în funcție de rezervările făcute anterior în aceeași zonă. Cât vei câștiga de fapt poate varia în funcție de prețul pe care-l vrei tu sa-l ceri, tipul și locația listării tale, sezon, cerere și mulți alți factori.
Se trece la localizarea apartamentului și ce oferă acesta. Noi am pus de probă la închiriere o singură cameră într-un apatament. După ce faceți acest lucru și serviciile pe care le oferiți va trebui să dați adresa exactă pentru a știi unde trebuie să vină viitori voștri oaspeți. O localizezi pe hartă apoi mai pui ce servicii sau beneficii au cei care ar putea să îți treacă pragul.
Pentru a avea o rată de succes cât mai mare va trebui să puneți și câteva poze cu locul. Apoi va trebui, doar să așteptați să vină călătorii. De aici vă gestionați singuri mica afacere începută.
În contul pe care tocmai vi l-ați făcut pe Airbnb vă puteți gestiona foarte ușor rezervările prețurile oferite și orice alte servicii. Platforma este construită în așa fel încât să vă facă viața cât mai ușoară.
Dezavantajele Airbnb
Ca și la chiriașii lunari, în cazul Airbnb te poți trezi cu casa revășită și cu lucruri furate, dar asta depinde pe cine primești în casă. Au fost și cazuri de acest gen, dar nu atât de multe încăt să îți pui probleme, cu toate acestea nu este exclus. Dacă asta este teama proprietarilor, teama călătorilor este că nu vor da de condițiile descrise în anunț și pentru care au plătit. Au fost și cazuri în care un proprietar de aprtament s-a trezit că avea locuința închiriată și când a venit acasă a găsit străini în casă, dar toate acestea se pot rezolva prin intermediu platformei care oferă mai multe modalități prin care toate informațiile pot fi verificate, potrivit Investopedia.
Pentru a nu avea probleme, cel mai bine ar fi să declarați aceste venituri la Fisc, și să vă ajustați prețurile în funcție de taxele percepute de stat, dar și de Airbnb.