Datorii de miliarde

Directorul RADET, Gabriel Tănase ne-a declarat că s-a plătit o parte din bani: “Am discutat cu toţi cei implicaţi şi sper ca în maximum două zile problema să fie rezolvată”.
Numai că acest caz este doar o picătură într-un ocean şi, până nu vor fi achitate datoriile, nimic nu e sigur. Potrivit lui Tănase, primăria Capitalei are o datorie de 490 de milioane de lei la RADET şi subvenţia care trebuia plătită de la începutul acestui an este de 36 de milioane de lei. În plus, RADET are mari datorii (peste 3 miliarde de lei) către producătorul de energie termică, Elcen. Şi care ar fi soluţia, se întreabă cei mai mulţi bucureşteni? Ei bine, fuziunea RADET cu Electrocentrale, spun specialiştii, numai că totul depinde de o hotărâre de Guvern care întârzie să fie dată.

Probleme şi la Galaţi

Începând de astăzi, în oraşul Galaţi nu vor mai fi apă caldă şi căldură. Conducerea CET, Electrocentrale, furnizorul de agent termic, a anunţat toate instituţiile din oraş, dar şi autorităţile că va sista furnizarea de agent termic de la 1 aprilie şi până în octombrie. Asta, deoarece Electrocentrale este în insolvenţă şi vrea să elimine riscul de a intra în faliment. În acest moment, datoriile Apaterm către CET se ridică la 50 de milioane de lei. În oraş există 60.000 de apartamente branşate la sistemnul centralizat, dar şi şcoli, grădiniţe, spitale şi instituţii publice. (Maria Vlad)

Urmărește-ne pe Google News