Pentru excursii mai mici e suficientă o geantă de voiaj. Pentru călătorii care durează mai multe zile e bine să îţi iei un troler. Hainele se aşază mai bine şi e mai uşor de dus.
Cum alegi valiza potrivită? Alege o valiză de calitate, rezistentă şi uşor de manevrat. Există acum trolere cu patru roţi, uşor de manevrat. E indicat să ai două bagaje: unul mai mare, pentru cală (dacă mergi cu avionul) şi altul mai mic, de mână, pe care îl poţi ţine la tine.

Ce calităţi trebuie să aibă o valiză

Rezistenţă. Valizele din fibră de sticlă sunt mai rezistente şi mai uşoare. Sunt mai scumpe, dar avantajele pe care le oferă le recomandă.
Materialul din care este făcută este un alt factor de care trebuie să ţii seama. Valiza din piele este un lux, bagajul arată foarte bine, dar nu este tocmai la îndemână în zilele noastre. Nailonul este cea mai populară textură şi îl poţi găsi sub diverse sortimente şi calităţi. Uite-te pe etichetă şi verifică rezistenţa care este măsurată în deni. Cu cât numarul denilor este mai mare, cu atât textura este mai rezistentă.
Roţile trebuie să fie confecţionate din materiale rezistente, care să suporte toată greutatea valizei. Şi aici e bine să ţii cont de câteva detalii. Rulmenţii cu bile ajută la reducerea fricţiunii şi le măresc longevitatea. Nu neglija nici posibilitatea învârtirii roţilor la 360 de grade. Astfel vei manevra mai uşor bagajul şi îl vei putea strecura prin locuri înguste şi colţuri. Verifică şi calitatea fermoarelor. Trebuie să fie de bună calitate, să poată fi manevrate uşor şi să fie rezistente. Pentru ca închiderea şi deschiderea lor să nu fie greoaie, verifică dacă dispozitivele de tragere sunt suficient de mari.
Verifică şi întăritura valizelor. Ca să nu se desfacă sub greutatea obiectelor, valiza trebuie să fie bine întărită. Şi curelele trebuie să fie confortabil de ţinut şi suficient de rezistente pentru a suporta greutatea valizei. Nu uita că de cele mai multe ori eşti nevoit să tragi bagajul după tine.
Garanţia. Mulţi producători oferă garanţie pe viaţă la valiza pe care o cumperi. Citeşte cu atenţie toate detaliile certificatului de garanţie. Nu uita să ceri ştampila pe certificatul de garanţie, fiindcă altfel nu e valabil.

Alte detalii importante

  • Înainte de a pleca, informează-te despre locul în care ajungi. În funcţie de climă, de cultura locului şi de activităţile pe care ţi-ai propus să le faci, îţi vei alege hainele şi obiectele potrivite.
  • Alege haine care se întreţin uşor. Mai exact, ia-ţi haine care se spală uşor de mână (ca să nu cari tot dulapul) şi evită-le pe cele care necesită călcare.
  • Rulează hainele, nu le împături! Astfel vei câştiga mai mult spaţiu în valiză.
  • Cumpără kituri cu produsele de îngrijire speciale pentru călătorie. Decât să cari şamponul, balsamul, gelul de duş, cremele care pot cântări chiar câteva kilograme, optează pentru variante mici sau pentru cele de călătorie. Dimensiunile reduse le fac ideale pentru a fi luate şi în avion, în bagajul de cală.
  • Pune încălţămintea în saci de pânză. Pune fiecare pantof în câte un sac. Astfel nu vor atinge hainele!

Urmărește-ne pe Google News