Cum greutatea sacului nu îl mai cocoşează în această situaţie – plicurile ce adăpostesc vouchere- cadou pot fi adăpostite chiar şi într-o mapă -, un avantaj real are, ce-i drept, chiar şi Moş Crăciun! Dar să vedem ce fel de daruri pot fi oferite dacă se merge pe o astfel de variantă. Cu sume cuprinse între 200 şi 2.000 de lei, cei care preferă cadourile utile pot oferi un voucher la o clinică stomatologică.
“Anul acesta am avut multe astfel de cereri, atât de la bărbaţi, cât şi de la femei. Aceştia au ales de la pachete de igienizare completă până la tratamente de albire cu lampă UV ori cu laser sau implanturi dentare. Oamenii spun că, decât să dea greş cumpărând haine sau accesorii, preferă să dea bani pe ceva practic”, spune dr. Laura Mocanu, stomatolog la o clinică din Bucureşti.
Vacanţe cu tichete în rate
Tot mai multe clinici dentare au pus la bătaie, în această perioadă, astfel de pachete, unele fiind sub formă de bonuri valorice, astfel că persoana cadorisită poate apela la dentist pentru orice, în limita sumei achitate de Moşu, de la plombe la… extracţii!
Cei cu dantură perfectă pot fi răsfăţaţi cu o vacanţă… la plic! Sau măcar cu avansul pentru ea… O agenţie de turism din Capitală vinde vouchere de concediu la preţuri cuprinse între 100 de euro şi 500 de euro. Cei care nu au toată suma disponibilă pot achita 25 de euro, restul urmând a fi plătit în rate.
Cumpărături în zeci de magazine
Exclusiviste sunt voucherele pentru zboruri de agrement sau acrobatice. Preţul porneşte de la 429 de lei şi poate ajunge la 2.000 lei în cazul aeronavelor militare. Pentru o variantă mai clasică, se poate opta pentru tichetelecadou vândute de malluri.
Valoarea darului poate urca oricât, proporţional cu potenţa financiară a lui Moş Crăciun, iar avantajul cadorisitului e că poate face cumpărături în zeci de magazine din incinta complexului comercial.

Doar 1 din 4 angajaţi va lua primă de Crăciun

Sărbătorile vin cu veşti amestecate pentru români. Doar o treime din companiile private de la noi spun că vor acorda prime de Sărbători, potrivit unui studiu recent. Iar bonusurile sunt mai mici de la an la an şi nu trec de 700 de lei. Doar în cazul multinaţionalelor lucrurile stau mai bine.
Salariaţii din sectorul bancar şi din producţia industrială se pot considera norocoşi. Anul acesta de Sărbători, şefii le vor da un bonus financiar consistent, care ajunge la valoarea unui salariu lunar. Cei mai mulţi salariaţi vor fi însă recompensaţi cu mici atenţii (produse sau servicii).
Un alt soi de răsplată se poate traduce în zile libere în perioada sărbătorilor. De cealaltă parte, în sectorul bugetar, cei mai fericiţi sunt cei 8.800 de angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia. Vor încasa o primă de Crăciun de 600 de lei, după ce în toamnă au primit 725 de lei să îşi pună murături. (Ileana Ilie)

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News