Sunt mulți cei care s-au resemnat deja și au ajuns să spună doar că «asta-i țara în care trăim». Însă sunt medicii care nu pot trata astfel problema. Sunt oameni cărora încă le mai pasă de pacienții lor și care nu pot accepta faptul că în plină epidemie de rujeolă, cu peste 3.400 de cazuri înregistrate în ultimul an, Ministerul Sănătății stă cu mâinile în sân.

”Este inadmisibil ce se întâmplă. De multe ori am impresia că toate aceste lucruri se fac intenționat și au un scop anume. Altfel nu-mi pot explica cum este posibil ca în luna martie, într-o Românie în care zilnic se înregistrează noi cazuri de rujeolă, să primesc în cabinet doar 5 doze de vaccin ROR”, ne spune, extrem de indignat, un medic pediatru.

În luna noiembrie, Ministerul Sănătății se lăuda că a achiziționat aproximativ 300.000 de doze de vaccin ROR și îndemna românii, printr-o amplă campanie numită ”Vaccinurile salvează vieți”, să-și imunizeze copiii pentru binele și sănătatea acestora. Se pare însă că toate aceste sfaturi nu mai au nici o valoare din moment ce chiar cei care ne sugerau să facem tot ceea ce este mai bun pentru cei mici nu-și mai dau interesul în nici un fel. În fapt, singura lor preocupare ar trebui să fie aceea de a achiziționa  suficiente doze de vaccin cât să acopere întregul necesar.

”Nu știu ce poate fi mai grav de atât. Mie, luna aceasta, mi-au adus 5 doze de ROR și încă 5 de Tetraxim. Acesta din urmă este rapelul care se administrează copiilor de 6 ani și îi ferește de trei boli grave precum tuse convulsivă, difterie sau poliomielită. Iar acest Tetraxim lipsește de un an și jumătate!… doar la cabinetul meu fiind peste 100 de copii care trebuie imunizați. Ori eu pe cine să aleg? În condițiile astea o să ajungem să fim linșați de părinți”, adaugă medicul.

Acesta  ne-a mai spus că speră ca măcar vaccinul pentru bebeluși să sosească în săptămânile ce urmează, așa cum a promis, în urmă cu ceva vreme, ministrul sănătății, Florian Bodog. Și asta pentru că și aici sunt probleme mari. Bebelușii care la două luni nu au fost imunizaț din lipsa vaccinului, au ajuns acum la vârsta la care ar fi trebuit să primească cea de-a doua doză, însă serul lipsește cu desăvârșire încă de la începutul anului.

Focarul de rujeolă din România s-ar putea răspândi în țările din spațiul UE

Rujeola, care a pus stăpânire pe 36 de județe din România, este o boală infecțioasă care duce adesea la complicații. Pentru unul dintre 1.000 de bolnavi, rujeola este mortală. Cu toate că numărul cazurilor de rujeolă crește alarmant de la o săptămâna la alta, autoritățile sunt legate de mâini și de picioare. În lipsa unei legislații care să-i oblige pe părinți să-și vaccineze copiii, boala se răspândește cu repeziciune.

Citește și: Medicii avertizează: Valul de îmbolnăviri cu rujeolă ar putea crește

 
 

Urmărește-ne pe Google News