„Se acţionează în zonă, cu forte proprii, cu oameni şi utilaje de la Apele Române echipele mixte ale Apelor Române Prut-Bârlad (SGA Galaţi, SGA Iaşi, SGA Vaslui). Cumulat, s-au înregistrat în judeţul Vaslui, precipitaţii cât într-un an întreg”, a transmis instituţia, potrivit news.ro.

Apele Române susțin că, în ultimii ani, în judeţul Galaţi, au fost investiții care „au contribuit la limitarea efectelor produse de inundaţii, prin amenajări şi consolidări de maluri”.

De asemenea, specialiştii au stabilit că pagubele din judeţul Galaţi au fost determinate majoritar de cantităţile de precipitaţii de peste 200 l/mp înregistrate în timp scurt, cu caracter de aversă, ce au produs scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie, producând inundaţii de tip fulger.

„Cantităţile de precipitaţii record au provocat inundaţii cu probabilitate de revenire de o data la 100-120 de ani”, a precizat sursa citată.

Zonele cele mai afectate din judeţul Galaţi sunt incluse în hărţile de hazard şi de risc la inundaţii, disponibile pe site-ul inundatii.ro.

Judeţul Galaţi a fost cel mai afectat de inundaţiile provocate de ploile abundente aduse de ciclonul Boris. În total, aproximativ 6.000 de gospodării din 26 de localităţi au fost afectate. Până acum, numărul morților din cauza viiturilor se ridică la 7.

Urmărește-ne pe Google News