Aproximativ 130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu beneficiază, de la 1 august, de apă caldă, după ce operatorul a sistat serviciul invocând necesitatea unor lucrări.

Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Cristian Apostol, a transmis că, prin sesizarea din instanță, solicită adoptarea unei ordonanţe preşedinţiale care să oblige compania de termoficare să asigure apa caldă în oraş.

Preşedintele CJ Prahova, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat, pe 2 august, rezilierea contractului de delegare a serviciului de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti.

„Azi (n.r. – 2 august) a avut loc şedinţa AGA, am reziliat contractul de delegare a serviciului de termie. Principalul motiv a fost că ei aveau în contract obligativitatea furnizării apei calde către ploieşteni şi nu au respectat asta. Nu există vreun motiv ca să fi oprit CET-ul în acest moment. Pe această cale, cu ajutorul dumneavoastră, o să îi somăm ca să înceapă livrarea de apă caldă cât mai curând posibil”, a declarat Dumitrescu, după şedinţa AGA ADI Termo Prahova.

Ulterior, la data de 5 august, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o hotărâre prin care „se solicită operatorului Societatea Termoficare Prahova SA să asigure continuitatea serviciului de utilitate publică privind furnizarea agentului termic către populaţia de pe raza UAT Ploieşti”.

Compania nu a dat curs solicitării CJSU până la această dată, transmiţând că repunerea în funcţiune a Cazanului de Apă Fierbinte (CAF) 2 fără finalizarea planului aprobat de reparaţii „prezintă riscuri majore cu consecinţe grave pentru siguranţă în funcţionare a serviciului public de alimentare cu energie termică şi siguranţa personalului”.

În iulie, conducerea societății Termoficare Prahova a anunțat că furnizarea apei calde, în sistem centralizat, va fi oprită pentru cel puțin 30 de zile, 1 august-31 august, „pentru lucrări necesare și urgente”. Situația a generat proteste.

 
 

Urmărește-ne pe Google News