O furtună puternică s-a abătut, miercuri după-amiază, asupra municipiului Deva și a creat numeroase probleme în oraş. A plouat cu „găleata”, mai multe străzi fiind inundate, lucru care le-a dat bătăi de cap șoferilor aflați, în acel moment, în trafic. Totul s-a petrecut în mai puțin de 10 minute.
Situația a fost mai gravă la Hunedoara. Din cauza ploilor abundente, pârâul Petac „s-a umflat” și a ieşit din matcă. Apa, care pe alocuri a atins aproape un metru, a intrat în zeci de gospodării. Și drumul județean, care leagă Deva de Hunedoara, a fost blocat din cauza apei. La fața locului au intervenit pompierii, militarii și jandarmii.
În Gorj, utilajele folosite la lucrările pentru centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu au fost luate de viitură. Mai multe autoturisme și mașini de mare tonaj, ce aparțin firmei ce efectuează lucrările de contrucție, au ajuns sub ape, miercuri după amiază. Râul Amaradia a ieșit din matcă, din cauza apelor scurse de pe versanți, în aval de Târgu Jiu, ca urmare a ploilor din ultimele zile. Totul s-a întâmplat prea repede, ca muncitorii să poată scoate utilajele de pe drumul la care lucrau.
„Sunt mașini inundate, vin cauza creșterii nivelului apei. Toate sunt ale firmei constructor și se aflau pe un drum, situat de-a lungul râului”, a declarat Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Tg Jiu.
::placeholdeR–>
La Schela, zeci de gospodării au fost inundate din cauza apei acumulate în urma ploilor abundente din ultima perioadă. O autospecială ISU Gorj intervine în aceste momente pentru evacuarea apei din curţile şi beciurile oamenilor.
Citește și: E prăpăd în țară din cauza inundațiilor! Pompierii au intervenit în peste 100 de cazuri FOTO&VIDEO
Și pe Valea Prahovei au fosat mari probleme, mai multe curți fiind inundate la Sinaia, iar traficul fiind îngreunat pe mai mulți km din DN 1 din cauza ploii.
Citește și: Prognoza meteo a verii. Cum va fi vremea până în august
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dislocat, în ultimele trei zile, forțe și mijloace de intervenție suplimentare în localitățile afectate de fenomenele meteorologice periculoase, nefiind înregistrate persoane decedate ca urmare a inundațiilor. Astfel, peste 1.500 de angajați ai MAI cu peste 500 de mijloace s-au aflat în misiuni de intervenție pentru salvarea de vieți omenești și de sprijinire a populației din zonele afectate.