La începutul acestei săptămâni, în mass-media a fost publicat cazul unui student din Bucureşti care a fost muşcat de ploşniţe. Tânărul a spus chiar că a ajuns la spital din cauza acestor insecte, care l-au ciupit de mâini şi picioare.

La doar o zi după publicarea informaţiei, administratorul căminului şi cel al complexului studenţesc Regie au demarat o amplă acţiune de igienizare a camerei. Pereţii au fost zugrăviţi, podeaua spălată de mai multe ori cu substanţe menite să omoare orice insectă şi au fost cumpărate saltele noi.

„Noi nu am aflat până acum de această problemă. Oricum, nu am găsit până acum nicio ploşniţă. Nu există această problemă, nici cu gândacii, nici cu alte insecte. În cel mult o săptămână, studentul se va putea întoarce în această cameră, iar până atunci va sta într-o altă cameră de cămin”, a declarat Laurenţiu Dumitru, sef serviciu social al Universităţii Politehnice Bucureşti.

Mai mulţi studenţi îl contrazic pe reprezentantul universităţii

„Sincer, n-am mai văzut de două zile ploşniţe. Da, am avut, într-o zi chiar am văzut 3, dar în rest, nu”, a spus unul dintre studenţi.

Un alt tânăr glumeşte pe tema asta şi zice că n-a avut „norocul” să întâlnească ploşniţe, dar „gândaci sunt peste tot, deci, e la noroc, în funcţie de etajul la care nimereştiâ şi de camera pe care o primeşti”.

Cu toate că unii se amuză pe seama acestor insecte, acestea pot fi foarte periculoase, iar persoanele sensibile sunt expuse la riscuri şi boli boli grave dacă sunt muşcaţi de ploşniţe.

Gândacii fac parte din peisaj

Şi liderul Ligii Studenţilor spune că a mai întâlnit gândaci, dar nu s-a confruntat până acum cu problema ploşniţelor.

În schimb, administratorul căminelor complexului studenţesc Regie are  altă teorie şi consideră că ploşniţele au fost aduse în camera de cămin tocmai de studentul care s-a plâns că a fost ciupit de acestea.

„Noi nu am văzut, nouă nu ne-a arătat nimeni uite ce am pe mâini. Nu ne explicăm cum au ajuns ploşniţele, dar la 400 şi ceva de camere ne întrebăm de ce nu au ajuns în mai multe camere, dacă era un focar?! Înseamnă că acest student care locuieşte aici, pe unde s-a plimbat, pe unde a locuit, le-a adus în cameră. Asta este provenienţa, alta nu este”, a declarat pentru Libertatea.ro Constantin Zaharia, administratorul căminelor din cadrul Complexului Studenţesc Regie.
CITEȘTE ȘI:

Urmărește-ne pe Google News