„Există premise reale de a da jos guvernul, trebuie să fim coerenţi. Noi suntem pregătiţi să votăm moţiunea. PMP cere ca partidele de opoziţie să vină în faţa românilor cu o alternativă clară, credibilă”, a spus Eugen Tomac.

Liderul PMP a spus că, pe lângă propunerea de premier, partidele de opoziţie trebuie să cadă de acord şi asupra altor nominalizări în funcţii-cheie, pentru ca românii să-şi recâştige încrederea în Guvern. Este nevoie, spune Eugen Tomac, în special de un nume pentru portofoliul Justiţiei.

„Dacă opoziţia unită va reuşi rapid să atingă aceste criterii pe care noi le-am prezentat mai devreme avem şanse mari să trimitem Guvernul Dăncilă acasă”, a spus Tomac.

PMP vrea un nou referendum

La consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, pe tema aplicării referendumului privind Justiţia, PMP a mai cerut aplicarea încă a unui referendum. Este vorba despre cel din 2009, prin care românii au decis reducerea numărului de parlamentari la 300 şi trecerea la un Parlament unicameral. Votul nu a fost niciodată pus în practică.

„PMP cere ca rezultatul referendumului să fie transpus cât mai rapid în lege şi vom susţine acest demers în Parlament. Considerăm că atunci când se vor produce modificările Constituţiei să se ţină cont şi de referendumul din 2009. Trebuie respectată voinţa cetăţenilor. Avem nevoie de un Parlament cu 300 de membri”, a spus liderul PMP Eugen Tomac.

PMP vrea şi ca, atunci când se va organiza referendumul de modificare a Constituţiei, să fie întrebaţi românii şi dacă sunt de acord cu interzicerea pensiilor speciale pentru politicieni.

Delegaţia PMP la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis

Propuneri pentru Diaspora

În cadrul consultărilor de miercuri, PMP a mai venit cu o propunere pentru Klaus Iohannis, în pregătirea alegerilor prezidenţiale de la finalul anului.

„Am informat Administraţia Prezidenţială că PMP cere vot în două zile pentru diaspora. Partidul nostru a şi depus în Parlament o iniţiativă în acest sens. Propunerea noastră este ca românii să voteze de sâmbătă dimineaţa până duminică seara”, a spus Eugen Tomac.

Citeşte şi: UPDATE/ A început a doua zi de consultări la Palatul Cotroceni. PSD şi ALDE se întâlnesc cu preşedintele, pe tema aplicării referendumului

Urmărește-ne pe Google News