„Am lucrat la un proiect de lege, vara aceasta, extrem de important pe care îl vom depune luni în Parlament privind eliminarea tuturor pensiilor speciale. PSD a votat legea prin care parlamentarii devin nişte cetăţeni speciali şi au pensie specială. Vara în şedinţă extraordinară s-a votat Codul administrativ prin care o altă categorie de politicieni devine specială în această ţară şi prin Codul administrativ se acordă pensii speciale pentru primari. Suntem împotriva tuturor pensiilor speciale”, a declarat Eugen Tomac, la Parlament.
PMP consideră că cetăţeni care pot beneficia de pensii speciale sunt veteranii de război, militarii care au luptat în teatrele de operaţiuni şi foşti deţinuţi politici.
„Pe lângă campania de strângere de semnături pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin vom merge către români şi le vom cere sprijinul pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale”, a mai spus Tomac.
Eugen Tomac a mai anunțat că a fost mandatat de partid să demareze discuţii cu PNL şi USR pentru a crea un pol politic anti-PSD, punctând că un următor pas ar putea fi stabilirea unei liste comune a opoziţiei la alegerile europarlamentare de anul viitor.
„Singura modalitate prin care PSD poate fi oprit este unitatea opoziţiei. Colegii mei m-au mandatat prin vot cu unanimitatea pentru a demara, începând de săptămâna viitoare, discuţii cu colegii din PNL şi USR. Voi contacta săptămâna viitoare preşedinţii celor două partide pentru a discuta despre nevoia de unire a opoziţiei. (…) Dacă vom reuşi să stabilim o listă comună de obiective pe care să le urmărim şi primul obiectiv este să reuşim să creăm un pol politic anti-PSD format din partidele parlamentare, în mod sigur credem că la acest pol se poate alătura şi partidul domnului Cioloş. Pasul doi este să ne stabilim o listă comună la europarlamentare, iar dacă vom merge în acest format în mod sigur avem şansa să obţinem mai multe mandate decât PSD şi să îi convingem pe români că opoziţia este mult mai credibilă decât acest duet Dragnea-Dăncilă”, a spus Tomac, la Parlament, la finalul Colegiului Naţional al partidului.
El a susţinut că opoziţia ar putea merge „în spatele unui singur candidat” şi la alegerile prezidenţiale de anul viitor.
Liderul PMP şi-a exprimat convingerea că partidul său poate veni la alegerile europarlamentare cu „cea mai credibilă listă, cu oamenii cei mai pregătiţi pe chestiuni ce ţin de afaceri europene şi politică externă”.
Codul Administrativ a fost atacat la CCR de președintele Klaus Iohannis. Despre pensiile speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, şeful statului spune că acestea încalcă Legea fundamentală.
Cea mai mare pensie plătită de Casa Naţională de Pensii în aprilie 2018 depăşeşte 56.800 de lei brut, adică echivalentul a puţin peste 12.000 de euro, şi o încasează un magistrat pensionar. Mai exact, în luna aprilie 2018, magistratul pensionar a încasat suma de 56.816 lei brut, după cum au declarat oficiali ai Casei Naţionale de Pensii Publice.
De asemenea, cea mai mare pensie de serviciu din Ministerul Apărării și din alte instituții din sistemul național de apărare ordine publică şi siguranţă naţională, plătită în luna aprilie, s-a ridicat la 34.638 lei brut și a fost încasată de un magistrat militar pensionat.
CITEȘTE ȘI:
EXCLUSIV/ Extrasezonul 2018 vine la malul mării cu scăderi de prețuri de până la 30%