”Acest program de guvernare conţine în total asumate realizarea a 724 de măsuri. După un an de guvernare, din 724 de măsuri asumate de Guvernul PSD-ALDE, nu au fost realizate, îndeplinite complet, decât 33 de măsuri. Chiar şi din aceste 33 de măsuri, unele sunt măsuri mai degrabă instituţionale, nu sunt măsuri care să aducă corecţii de fond sau rezolvări de fond pentru problemele cu care se confruntă diferitele domenii de activitate”, a afirmat Orban.

Liberalii acuză PSD că a introdus în plus faţă de ceea ce au promis cetăţenilor o mulţime de lucruri care au avut consecinţe negative şi care nu fuseseră prezentate în campania electorală, și au dat ca exemplu ”transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, care este un hocus-pocus fiscal”.

Citiți aici ”Cartea Neagră a Guvernării PSD”

Ludovic Orban a mai spus că România a ajuns să aibă lunar „un deficit de un miliard de euro”.

”Deficitul balanţei comerciale: am ajuns să importăm mai mult decât exportăm. Am ajuns la un deficit lunar de un miliard de euro. Deficitul balanţei comerciale acţionează ca un factor de presiune asupra leului. Am asistat la cea mai mare prăbuşire a monedei naţionale. Prăbuşirea monedei naţionale antrenează creşterea dobânzilor. ROBOR a crescut de la 0,8% când era în momentul preluării guvernării la aproximativ 2%”, a mai susţinut preşedintele PNL.

Liberalii au criticat și impozitul pe cifra de afaceri. ”În ceea ce priveşte situaţia companiilor de stat – au fost pur şi simplu jefuite. Nu în ultimul rând, trebuie să remarc lipsa oricărui progres, ba chiar involuţie în domenii vitale pentru România, cum ar fi educaţia şi sănătatea”, a spus Ludovic Orban.

În „Cartea neagră a guvernării PSD” se mai arată că ”singura preocupare reală a actualei majorităţi parlamentare a fost să se răfuiască cu justiţia independentă, să caute prin toate mijloacele posibile (..) pentru a subordona politic justiţia.

Orban a precizat și măsurile care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018 şi care erau incluse în programul de guvernare, precum creşterea salariilor din sectorul public, impozit zero pentru veniturile mai mici de 2.000 de lei pe lună, neimpozitarea veniturilor pentru medici, impozit zero pe dividende, reducerea TVA la 18%, impozit zero pentru autoturismele cu o capacitate mai mică de 1.600 de cm cubi.

Citește și: Romeo Nicolae Kulcsar, românul din Danemarca care i-a salvat viața unei tinere: ”Când vrei să faci o faptă bună, o faci”

 
 

Urmărește-ne pe Google News