UPDATE ora 19.00: Florin Cîțu a declarat că PNL și-a asumat de la bun început rolul de partid integrator al Dreptei și că fuziunea cu ALDE „are în vedere stabilizarea post-criză și dezvoltarea României, prin punerea în aplicare a măsurilor liberale pe care le așteaptă românii, în primul rând în domeniul economic”.
„Perioada extrem de dificilă pe care o traversează societatea românească după criza coronavirus și în condițiile războiului din Ucraina obligă la colaborare toate forțele politice responsabile din România”, a menționat liderul liberal.
„Ne-am întors în PNL, iar asta înseamnă nu doar o armonizare a structurilor din teritoriu, acolo unde cei peste 1.000 aleși locali pe care îi avem vor lucra pentru comunitățile lor, umăr la umăr cu colegii din PNL, ci mai ales o soluție pe termen lung pentru România”, a spus și președintele ALDE, Daniel Olteanu.
Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a declarat marți, 22 martie, că în ședința Biroului Executiv s-a votat în unanimitate protocolul de fuziune al partidului cu ALDE.
„În unanimitate a fost aprobat protocolul de fuziune cu ALDE”, a spus Florin Cîţu, la Palatul Parlamentului.
Pe 18 ianuarie, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat că negocierile dintre liberali și ALDE pentru fuziune au început și că „s-a definitivat un parcurs procedural care urmează să fie validat de ambele partide”.
ALDE, partid fondat de Călin Popescu Tăriceanu după ce a plecat din PNL în 2014 alături de mai mulți liberali, nu a reușit să mai depășească pragul electoral la alegerile parlamentare din 2020.
Tăriceanu s-a retras de la conducerea ALDE în aprilie 2021, când președinte a fost ales Daniel Olteanu.