„O primărie nu trebuie să fie o agenţie de plăţi sociale. Nu văd care e baza legală, pentru că asta a fost o idee aruncată, aşa, în spaţiul public. Nu votăm orice prostie. În plus, nu ştiu ce are de câştigat doamna primar cu această măsură, pentru că se adresează altui electorat, nu propriului electorat”, a spus Ciprian Ciucu într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Liderul PNL București, cel care este și primarul sectorului 6, a precizat că punerea în practică a acestui proiect ar prezenta dificultăţi.

„Imaginaţi-vă ce înseamnă să ai 170.000 de oameni care vin să deconteze facturi de uşi, ferestre şi centrale termice. Deci, capacitatea administrativă a unei primării va fi pusă la încercare pentru un asemenea gest”, a spus Ciucu.

Totodată, edilul sectorului 6 i-a reproşat lui Clotilde Armand o atitudine „extrem de conflictuală” şi că „se ceartă permanent, cu toată lumea, în toate direcţiile”.

Liderul liberal i-a recomandat lui Armand să îşi revizuiască complet atitudinea şi să aleagă un partid, între PNL şi PSD, care să îi asigure majoritatea în Consiliul Local.

Ce spune Clotilde Armand

În replică, primarul sectorului 1 a spus că „tichetele anticriză au bază legală”.

„A ieșit public astăzi șeful PNL București să mă certe pentru că vreau să înapoiez banii economisiți de la firma de salubritate locuitorilor sectorul 1 în această criză energetică. A zis liderul PNL că nu pot face asta pentru că n-am bază legală și – atenție – «este o măsură care nu se adresează electoratului ei». Asta cu «baza legală» a preluat-o de la fostul primar. Parcă s-au vorbit. Iar un primar trebuie să fie un bun gospodar pentru toți cetățenii – deci despre electorat este vorba aici?!”, a scris aceasta pe Facebook, joi, 13 octombrie.

Cu privire la acuzația că este conflictuală, Armand i-a răspuns lui Ciprian Ciucu: „mă cert cu toți cei care au tupeul să vină acum în fața oamenilor după ce au furat bani de la Primăria Sectorului 1. Iar în partidul tău sunt destui”.

„Nici legislație nu știe șeful PNL București. Tichetele anticriză au bază legală. Vom vedea curând dacă PNL o să voteze pentru ca banii de la Romprest să se întoarcă la cetățeni sau să meargă – din nou – la partidul lor pentru campanii electorale și alte linșaje”, a mai afirmat Armand.

De unde a plecat scandalul

Pe 10 octombrie, primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a iniţiat un proiect de hotărâre potrivit căruia cine locuiește în sectorul 1 din București și a împlinit 18 ani va primi tichete anticriză de 1.000 de lei.

„Sprijinul financiar poate fi folosit de cetățeni pentru: achiziția de panouri fotovoltaice, pompe de căldură, schimbarea de uși și ferestre și în anumite cazuri plata unor facturi la energie”, a scris atunci Clotilde Armand pe Facebook.

Ea a susținut că sursa banilor o reprezintă economiile făcute din contractul cu operatorul de salubritate în 2021 și 2022, este vorba despre 200 de milioane de lei, adică aproximativ 40 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News