“Gheorghe Flutur este liderul informal PNL al Moldovei. S-a vizat atacarea lui Gheorghe Flutur. Sunt tot mai multe indicii că la Suceava a fost o operațiune psihologică de inducere a panicii”, a spus în urmă cu trei zile șeful PSD Suceava, Dan Cușnir.

În opinia politicianului PSD, “operațiunea psihologică de inducere a panicii” s-a bazat pe umflarea cifrelor cazurilor pozitive de la Suceava, pe care a argumentat-o într-un singur fel: diferența de raportări.

Prezent și el în emisiunea de la Bucovina News, penelistul Tudor Plăcintă, rivalul politic al lui Cușnir, a spus că diferențele de raportări sunt peste tot în țară și că au o explicație logică. Consilierul local PNL nu a marșat la teoria conspirației în forma prezentată de pesedist, dar a fost de acord cu faptul că Gheorghe Flutur e un lider politic cu mari succese, supus în perioada COVID-19 unor “atacuri josnice”.

“Spitalul Județean e o bijuterie și Gheorghe Flutur are un merit important la această reușită”, a explicat penelistul Tudor Plăcintă.

Practic, politicienii PNL și PSD au fost de acord că Flutur e o mare personalitate, că a fost atacat nedemn și s-au separat doar când a fost vorba de cine l-a atacat: fiecare a zis că l-a atacat partidul celuilalt.

  • Din partea PSD, Cușnir a afirmat că Flutur, ca fost gigant al PD-L, a fost sacrificat de aripa PNL, reprezentată de “Nelu Tătaru, liderul PNL Vaslui, și de Ludovic Orban”.
  • Din partea PNL, Plăcintă a spus că opoziția l-a atacat nedemn pe Flutur.

Reprezentanții PSD și PNL din Suceava au mai susținut public, primul în emisiune, iar al doilea pe rețelele sociale, rolul nefast pe care conducerea militară l-a jucat în Spitalul din Suceava.

Pesedistul Cușnir a spus că “se pare că această conducere militară și-a îndeplinit scopul”, cel din “operațiunea psihologică de inducere a panicii”, pe care o invocase mai devreme.

Penelistul Plăcintă a avut și el ceva de împărțit cu conducerea militară, pe vremea când aceasta mai era prezentă la Spitalul Județean Suceava, când le-a transmis, iritat pe rețelele sociale, că “acum nu mai aveți grade”, supărat pe ceea ce a sugerat a fi un comportament autoritar al celor care au luat locul conducerii spitalului, numită de Gheorghe Flutur.

Arafat și Vela vorbesc și ei despre un război psihologic cu scopul “destabilizării”

Teoria unui atac psihologic la adresa statului și a românilor a fost adusă în spațiul public de Raed Arafat și preluată, imediat, de ministrul de interne Marcel Vela.

În gândirea publică a lui Raed Arafat, ideologia că există atacuri concertate la adresa instituțiilor e o permanență. 

În criza COVID, când presa a scos la iveală cum influențează achizițiile, șeful DSU a spus, la fel, că există un plan de coborârea a încrederii în instituții. 

Acum câteva zile, la emisiunea lui Ionuț Cristache de la TVR1, Raed Arafat a atras atenția că serviciile secrete monitorizează ceea ce el a numit “grupuri organizate care fac asta (n.r. – operațiuni psihologice)”.

Ministrul de Interne a preluat și el teoria operațiunii psihologice a unui război hibrid, unde vede scopul “destabilizării, al neîncrederii, al haosului, al contestării autorităţilor”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News