„În urma centralizării a 95% din voturile exprimate, pot afirma că am reușit cu ajutorul dumneavoastră să câștig președinția Consiliului Județean Vrancea”, a scris Cătălin Toma, senatorul PNL, pe pagina sa de Facebook.
Victoria liberalilor a fost anunțată și de secretarul general adjunct al PNL Vrancea, care a precizat că secțiile rămase de numărat sunt din mediul urban și din comune unde PNL a câștigat, astfel că rezultatul final nu mai poate fi modificat.
Candidatul PNL Vrancea, senatorul Cătălin Toma, a câştigat Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea, având un avans de circa 2.800 de voturi în faţa lui Marian Oprişan, după numărarea a circa 89% din voturi, potrivit numărătorii paralele a PNL Vrancea.
„După numărarea a circa 89% din voturi, Cătălin Toma are 43,6% din voturile valabil exprimate, având un avans de circa 2.800 de voturi faţă de Marian Oprişan, care are 41,3% din voturi”, a declarat secretarul general adjunct al PNL Vrancea, Adrian Creţu, pentru Agerpres.
Potrivit acestuia, secţiile rămase sunt majoritatea din mediul urban şi din comune unde PNL a câştigat, astfel că rezultatul final nu mai poate fi modificat de rezultatele din celelalte secţii de votare.
Reprezentanţii PSD susţin că în Vrancea, la alegerile pentru CJ, sunt circa 10.000 de voturi nule şi au cerut deja renumărarea acestora.
„Din 300 de secţii avem deja circa 10.000 de voturi nule, un număr foarte mare. Dorin să vedem ce s-a întâmplat şi de ce sunt atât de multe voturi nule şi am cerut renumărarea acestora. Deja la Boloteşti şi Tulnici au fost găsite voturi valabil exprimate între buletinele nule”, a precizat deputatul PSD Vrancea, Nicuşor Halici.
În judeţul Vrancea, prezenţa la vot a fost de 50,13 %. Din cei 311.406 de alegători înscrişi pe listele permanente şi complementare au votat 150.112 de persoane.
30 de ani în Partidul Social Democrat, 25 în cadrul
Consiliului Judeţean Vrancea
Născut pe 14 septembrie 1965, Marian Oprișan a intrat în politică imediat după Revoluție. În perioada 1990-1992 a ocupat funcția de vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a FSN, partid condus la acel moment de fostul președinte Ion Iliescu, ulterior devenit PSD.
În perioada iunie 1992-octombrie 1993, Oprișan a deținut funcția de preşedinte al Frontului Democrat al Salvării Naţionale, organizaţia Vrancea.
Între iulie și octombrie 1995, baronul PSD a deținut funcția de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, iar în 1996 a ocupat pentru prima dată funcția de președinte, conform site-ului Consiliului Județean Vrancea.
După alți patru ani în care a revenit la funcția de vicepreședinte, Oprișan a devenit în 2000, din nou, preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, funcție pe care a deținut-o până la alegerile locale din acest an.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro