Bacul a fost repus pe apă, spre bucuria localnicilor din Pomi. Zeci de oameni trec în fiecare zi râul Someș cu ajutorul ambarcațiunii lui Ioan Coț, fără de care n-ar putea ajunge mai repede la terenurile agricole din Satu Mare sau Seini, notează informatia-zilei.ro.
Mai mulți săteni au muncit o zi întreagă pentru ca ultimul bac funcțional din județul Satu Mare să fie ajungă din nou pe apele Someșului. Puntea, care cântărește câteva tone, a putut fi mișcată doar cu ajutorul a trei tractoare.
Efortul a meritat, spun localnicii. Pentru ei, bacul înseamnă o punte de access între localitățile Seini și Pomi, rapidă și ieftină.
Pentru a-i trece Someșul de pe un mal pe altul, podarul Ioan Coț percepe o taxă de doi lei de persoană. Dacă ar fi să transporte o căruță și două persoane, atunci cere șase lei.
Podarul din Satu Mare vrea să dea în judecată ANAF, după ce a plătit o amendă de 6.000 de lei
Potrivit sursei citate, un şofer achită 8 lei pentru a trece autoturismul peste Someş, iar dacă maşina are remorcă atunci plăteşte 10 lei. Pentru o dubiţă se percepe o taxă de 12 lei, iar pentru una încărcată 15 lei. Tot 15 lei sunt percepuţi şi pentru transportul unui tractor, greutatea maximă admisă pe bac fiind de 7 tone.
Pentru că vrea să-și continue activitatea, podarul din Pomi a achitat amenda în 48 de ore. Nemulțumit, Ioan Coț spune că vrea să-și recupereze pierderea și că va da în judecată ANAF, pentru că l-a amendat fără a-i dea niciun avertisment.
Podarul a consultat mai mulți avocați, însă niciunul nu și-a asumat, până acum răspunderea să-l reprezinte în instanță.
„Nimeni nu are curaj să se ia în piept cu ANAF-ul. Le este frică că dacă mă vor reprezenta pe mine după aceea vor bate inspectorii şi la uşile lor”, spune cu mâhnire podarul Ioan Coţ din localitatea Pomi.
sursă foto: informatia-zilei.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro