UPDATE, ora 15.30: Consilierii generali au votat astăzi proiectul. Potrivit acestuia, valoarea totală a lucrărilor este de 3.000.271 lei și ar urma să dureze 12 luni.
“La sfârșitul lunii aprilie 2018, partea superioară a zidului întors amonte- mal stâng s-a răsturnat antrenând și umpluturile de sub trotuar și parțial de sub prima bandă de circulație. Această situație pune în pericol siguranța circulației rutiere și a pietonilor, existând riscul ca fenomenul de alunecare a umpluturilor din rampă să se agraveze din cauza precipitațiilor cuplate cu posibilitatea trecerii pe banda 1 a unor camioane grele”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.
Podul necesită reparații urgente
“Pentru asigurarea condițiilor minime de siguranță a circulației și întreruperea procesului de degradare sunt necesare lucrări la la suprastructura și infrastructura podului, la sistemul de rezemare, la elementele căi, la trotuare, rosturi de dilatație, la sistemul de scurgere a apelor, parapeți, borduri de protecție, la racordarea podului ci rampele, la celea de pe rampele de acces, astfel încât podul să fie adus într-o stare care să corespundă cerințelor de calitate prevăzute în Legea 10/ 1995 și anume rezistența și stabilitatea la acțiuni statice, dinamice și seismice, durabilitatea siguranței în exploatare, igiena și sănătatea oamenilor, protecția și refacerea mediului”, se arată în expunerea de motive a proiectului.
Finanțarea investiției se va realiza din fonduri proprii ale Municipiului București.
Tot în ședința de joi consilierii au aprobat acordarea unui eco-voucher de 9.000 de lei pentru cei care vor să-și cumpere mașini EURO 6, dar și elecrtonice noi, dar și acordarea a 250 de lei pensionarilor pentru achiziționarea unei perechi de ochelari.
CITEȘTE ȘI: