Turistii, dar mai ales schiorii care aleg sa urce pana la Cota 2000 din Sinaia sunt intampinati imediat ce coboara din telecabina cu preparate speciale, cum ar fi ghiudemul Elod?a.
Sorin Aldescu, administratorul barului-restaurant de aici ii asteapta pe turisti cu bautura casei ‘Nu ma uita’, facuta dupa o reteta speciala din fructe de padure, si cu ghiudem ‘Elod?a’, ce costa 10 lei. Dupa o zi intreaga de dat pe schiuri, nu poti sa nu te opresti la Sorin si sa mananci o portie de carnati Elod?a sau cea mai buna fasole batuta cu afumatura, pregatita la ceaun. ‘Turistii vin cu mare placere pe munte si vreau sa ii fac sa se simta bine.
Noul produs, ghiudemul Elod?a, a inceput sa se vanda foarte bine’, spune Sorin, care urmareste cu mare atentie cazul Cioaca.
S-a nascut o Elodia si in Suceava
Numele avocatei disparute de mai bine de trei luni este rostit de intreaga tara. Astfel ca o fetita nascuta la Maternitatea Radauti a primit numele Elodia. Parintii ei, originari din localitatea suceveana Dornesti, si-au declarat fata la inceputul saptamanii trecute, la primaria municipiului.
Ce e ghiudemul
Carnat uscat, presat si foarte condimentat, facut din carne de oaie, de capra sau de vita. Preparatul culinar provine din Turcia, iar dupa 1990 a intrat pe piata romaneasca, fiind considerat o delicatesa.