Admiratorii Oanei Zavoranu pot consuma de acum la restaurantul UpStairs un fel de mancare ce poarta numele apetisantei vedete. Ideea i-a venit lui Petre Petrache (30 de ani), bucatar-sef la restaurantul UpStairs, situat vizavi de Mall Vitan, care a realizat o mancare din piept de rata cu multe condimente si garnitura de vinete.
Bucatarul este fan infocat al cantaretei, astfel ca, inspirat de personalitatea vulcanica a acesteia, a conceput o specialitate din piept de rata ce a fost introdusa, de curand, in meniul restaurantului UpStairs.
Petre Petrache a lucrat sase ani in Marea Britanie, la un celebru restaurant din Londra, vizitat de numeroase personalitati. Astfel, el se poate lauda ca a gatit mancarea favorita pentru popularul jucator de fotbal David Beckham, pentru Elton John, dar si pentru gemenele Monica si Gabriela Irimia.
Mancarea ‘Oana Zavoranu contine rata condimentata la tigaie cu mamaliguta la gratar si garnitura de vinete cu conopida gratinata. O portie costa 39 de lei si este unul dintre succesele culinare ale restaurantului.
Celebrul cocktail „Fata de la pagina 5” implineste sapte ani
‘Fata de la pagina 5 a devenit in urma cu mai multi ani muza unui barman inventiv care a obtinut un cocktail exploziv inspirandu-se din fotografiile rubricii respective. Bautura realizata dintr-o combinatie de votca, suc de portocale si lichior a devenit cocktailul preferat al studentilor nonconformisti din Regie. Bautura este inclusa in meniul localului Pub 18 inca din anul 2001 si de atunci este cel mai bine vandut cocktail.
Prajitura „Elodia” a supravietuit cateva zile
Inspirata de notorietatea Elodiei, patroana unei cofetarii din Targoviste a scos pe piata prajitura cu numele avocatei disparute. Desertul avea blat de tort, vanilie si cacao. Dupa cateva zile patroana si-a dat seama ca, daca avocata e moarta, afacerea va avea de suferit si a scos din meniu ineditul desert.
Maximus nu a testat inca desertul ce-i poarta numele
Desi consuma doar lapte la biberon, Maximus, fiul cuplului Bahmuteanu-Prigoana, are deja o prajitura ce-i poarta numele. Preparata din fondant de ciocolata, cu adaos de inghetata si fructe, prajitura a fost lansata intr-un restaurant bucurestean.
Pretul e 15 lei, dar Maximus trebuie sa mai astepte doi ani pentru a fi apt de a gusta delicatesa culinara ce-i poarta numele.
Pizza „Adrian Mutu” a cunoscut gloria un sezon
Adrian Mutu a intrat si el de anul trecut in galeria personajelor culinare autohtone. La restaurantul deschis de Ana Maria Prodan bucatarii au conceput o pizza cu numele ‘Adi Mutu. Bucati de rosii, mozzarella, prosciuto crudo, ciuperci, ardei, masline si parmezan sunt cateva dintre ingredientele folosite.
Realizata dupa preferintele fotbalistului, pizza ‘Adrian Mutu a fost multa vreme printre cele mai vandute preparate din restaurant, dar gloria acesteia a apus dupa ce patroana a vandut localul.