Ideea s-a născut după ce Călin Coman, care deține o agenție de publicitate în Arad, a găsit un liliac pe stradă, în față sediului companiei. A asociat pe loc imaginea cu cel mai la modă joc din lume, așa că le-a propus imediat designerilor din companie să adapteze acest joc la specificul locului. Așa a prins viață și ideea cu Pokemonul Dracula.

”Am salvat un liliac din față firmei și am mixat cu acest fenomen global, Pokemon Go, și m-am gândit cum ar fi dacă România s-ar implica în crearea unui personaj autentic românesc, care să fie amplasat doar în România și doar în anumite locuri”, a explicat Călin Coman.

Ideea a fost prezentată succint și pe Facebook, apoi planul i-a fost trimis și prim-ministrului Dacian Cioloș. Călin Coman crede că Pokemonii autentici românești ar putea fi ascunși în locurile pitorești din tară, pentru promovarea zonelor cu potențial turistic.

Le-a scris creatorilor Pokemon Go

”Ar putea fi chiar în Castelul Bran, să vizitezi castelul, că să prinzi personajele… Cred că am ajuta la dezvltarea turismului, adică, pentru a prinde personajul, ar trebui să vizitezi Castelul Bran, ca să găsești un personaj acvatic, să vizitezi Marea Neagră”, a mai explicat directorul.

Arădeanul le-a scris și creatorilor acestui joc viral, pe care i-a chestionat cu privire la posibilitatea includerii acestei idei într-o strategie de dezvoltare turistică pe zone, însă nu a primit încă un răspuns. ”Le-am scris și i-am întrebat cum li s-ar părea dacă un grup de companii din România sau dacă guvernul ar crea un peisaj autentic românesc să îl amplaseze doar în România, ce ar însemna ca și costuri. Ideea e că un astfel de personaj ar putea fi un PR imens pe România, am scris pe Facebook și l-am tag-uit și pe dl. Cioloș. Cine știe, poate, de la o chestie mică, ar putea să ajungă ceva mare”, a mai spus Călin Coman.

În cazul în care va primi un răspuns favorabil din partea guvernului, arădeanul susține că ar putea să se implice direct în strategia de dezvoltare a acestei idei la nivelul întregii țări, în funcție de specificul turistic al zonelor vizitate de Pokemonii virtuali.

Urmărește-ne pe Google News