Un cuplu a sosit la restaurantul Okto-Dinning pentru a lua la cina și a comandat mai multe feluri de mâncare, câteva Aperol Spritz și o bere.

Ca aperitiv, soții au cerut o portie mare de tartar de vită, la 32 de euro. Ca să împartă starterul, ei au cerut încă o farfurie.

Șocul vine apoi cu nota de plată. În total, 119 euro, dintre care 8 euro pentru farfuria goală. Factura a fost postată online și a stârnit valuri de reacții.

Christoph Eugen Haselmayer (41 de an), fratele bărbatului care a luat masa cu soția sa la „Okto Dining”, este supărat: „Carintia este o bijuterie în turismul austriac cu numeroasele sale lacuri și munți. Cele mai multe restaurante oferă prețuri pentru toate portofelele, ar aici sunt și câteva oi negre”.

„Fără cuvinte. Este cu adevărat pervers!” „Wörthersee ar trebui să devină un lac-fantomă” sau „Probabil e o glumă proastă”, au fost doar câteva dintre comentarii. Au fost și păreri contrare: „Teoretic e justificat, fiecare loc la masă valorează la fel și serviciul este plătit prin consum”.

„Dacă astfel de reglementări au fost comunicate clar, nimeni nu trebuie să fie supărat din cauza lor. Pot dezbate doar dacă prețul este justificat”, a transmis Stefan Sternad, președintele grupului de specialiști în gastronomie din Carintia.

Unul dintre cei mai importanți oameni din domeniul HoReCa din Austria. Chef Toni Mörwald, a explicat că „proprietarul o să spele farfuria, iar serviciul trebuie să fie plătit”.

Nimeni nu îl întreabă pe dentist sau pe avocat dacă factura este corectă. Serviciul nostru are o valoare.

Foto: Facebook Okto dining

Urmărește-ne pe Google News