UPDATE ora 19.25: Bărbatul a fost identificat. El este din Vaslui și are 56 de ani, potrivit informațiilor Libertatea din rândul anchetatorilor. Poliția îl caută în continuare.

***

Știrea inițială: Individul a intrat în curtea Camerei Deputaţilor şi a aruncat cu benzină în zona vizitatorilor, nivel S2, în magazinul cu suveniruri. Angajata care se afla în acel moment acolo a făcut un atac de panică în momentul în care a văzut focul.

Poliția caută un bărbat de aproximativ 60-65 de ani, cu părul cărunt, purtând o cămașă în carouri alb-albastru, o vestă bleumarin și pantaloni închiși la culoare, având un ghiozdan în spate și o borsetă la brâu, este suspectat că ar fi incendiat un magazin de produse tradiționale din Sala de Expoziții Brâncuși, aflată în Palatul Parlamentului, au precizat surse oficiale pentru Libertatea.

Poliția a făcut publice imagini cu individul căutat.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Acum, oamenii legii vizualizează imagini de pe camerele de supraveghere, pentru stabilirea traseului bărbatului și pentru identificarea lui.

Bărbatul este considerat periculos, de aceea Poliția Română a transmis că cine îl vede este sfătuit să nu îl abordeze, ci să anunțe direct Poliţia. „Recomandarea e să nu fie abordat”, a anunțat IGPR.

Zona din fața Palatului Parlamentului unde a avut loc breșa de securitate: intrarea dinspre Izvor a Camerei Deputaților

Fapta pentru care bărbatul este căutat este „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”.

Incidentul a avut loc la intrarea dinspre Izvor a Camerei Deputaţilor, într-o încăpere pentru vizitatori, adică în sala Constantin Brâncuși, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate.

Incendiul a fost lichidat de pompierii IGSU, fără a fi persoane rănite, ci doar pagube materiale.

Urmărește-ne pe Google News