Polițiștii cer Ford F-150 Lightning

Polițiștii din California refuză să conducă mașinile lui Elon Musk, fiind de părere că modelele Ford F-150 Lightning sunt mai potrivite pentru serviciu.

Ofițerii s-au plâns că le este incomod să urce și să coboare din modelele Tesla și că doar un deținut poate sta pe bancheta din spate. Prin urmare, arestarea mai multor suspecți ar necesita folosirea mai multor mașini.

De asemenea, polițiștii nu au fost mulțumiți de raza de acțiune a vehiculului. Ei au explicat că durează până urci un suspect în mașină, iar așteptarea ar putea fi periculoasă.

„Nu sunt pregătit să pun un polițist într-o Tesla”

În plus, ideea de a aștepta o încărcare la o stație Supercharger cu un prizonier periculos în spate nu le convine deloc ofițerilor.

„Nu sunt pregătit să pun un polițist într-o Tesla”, a conchis șeful Departamentului de Poliție Ukiah, Cedric Crook.

Începând din 2035, California va interzice vânzarea de mașini noi pe benzină și diesel. În august, două sedanuri Tesla Model 3 au fost achiziționate pentru poliția locală. Aproximativ 150 de mii de dolari au fost cheltuite pe acestea. Trebuiau folosite ca mașini de patrulare, dar ofițerii sunt nemulțumiți de ele în urma testelor.

Cu toate acestea, cele două mașini electrice, fiind deja plătite, se vor alătura Departamentului de Poliție Ukiah, dar ca vehicule pentru personalul administrativ.

Urmărește-ne pe Google News