Poliția financiară italiană a confiscat 121 de telefoane mobile care ar fi fost furate la parada stradală din Zürich, pe 10 august. Telefoanele mobile au fost găsite la un român de 40 de ani, care călătorea într-un tren Eurocity spre Milano.

El a fost ridicat la Como, nordul Italiei, la granița cu Elveția, când încerca să intre în peninsulă cu „prada”.

Telefoanele mobile erau ascunse într-o pungă și învelite în folie de aluminiu, care poate preveni urmărirea telefonului mobil într-o anumită măsură.

Aparatele, care aveau cartele SIM, au fost confiscate de poliție. Investigații suplimentare urmează să fie efectuate pentru a găsi proprietarii telefoanelor.

Investigațiile Centrului de Cooperare Polițienească Elvețiano-Italian (CCPD) din Chiasso au arătat că mai multe dintre telefoanele mobile au fost furate sau pierdute în timpul Street Parade, cea mai mare petrecere techno din Europa, de la Zürich, din 10 august.

Bărbatul cu origini românești a fost denunțat, în primă fază a anchetei, pentru deținere de bunuri furate și este cercetat în libertate.

O patrulă a Oficiului Federal pentru Vamă și Securitate a Frontierelor (FOCBS) confiscase deja 50 de telefoane mobile furate, în timpul unui control al vehiculelor, în zona de frontieră cu Germania, duminică seara, după Street Parade. Cei patru ocupanți ai mașinii sunt suspectați că au comis furt de buzunare.

Urmărește-ne pe Google News