În ianuarie 2017, la două săptămâni după învestirea guvernului PSD-ALDE, au început în România proteste de stradă față de intențiile guvernului de a modifica legea grațierii și de a amenda, prin Ordonanță de Urgență, Codul Penal. Protestele au atins apogeul în seara de duminică, 5 februarie, când peste 600.000 de manifestanți au protestat în toată țara, în pofida faptului că în aceeași zi guvernul anunțase abrogarea celebrei OUG 13.

La trei ani de la proteste, JustNews a publicat mai multe documente din care reiese că mai mulți lideri politici, adversari ai PSD, au fost monitorizați de cei de la Poliția Locală. Prima pe listă este Clotilde Armand, candidatul USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 1, care a fost fografiată în seara de 22 februarie.

Fotografii cu Clotilde Armand din notele informative. Sursa foto: JustNews

Aceasta a ajuns în Piața Victoriei în jurul orei 21:00, iar autorul notei de informare observă că și-a făcut apariția în Piață “ținând în mână steagul tricolor al României și protestând alături de mulțimea prezentă.”

De asemenea, la finalul protestului, angajatul Poliției Locale notează că evenimentul s-a încheiat pașnic în jurul ore 23:30, enumerând totodată la final forțele de ordine și siguranță publică aflate la fața locului, dar și posturile de televiziune care au avut reprezentanți la eveniment.

Notă de informare. Sursa foto: JustNews

Cei de la JustNews au trimis solicitări către Poliția Locală a Sectorului 1, dar și către Dan Tudorache, primarul sectorului 1. Jurnaliștii au primit un răspuns comun din partea celor două instituții.

“În ceea ce privește întrebarea referitoare la culegerea de informații de către polițiștii locali cu ocazia protestelor din luna februarie 2017, facem mențiunea că efectivele Poliției Locale Sector 1 nu au desfășurat activități de culegere din informații și nu s-au întocmit documente informative”, se arată în răspuns.

Răspunsul Poliției Sectorului 1 sursa foto| JustNews

O reacție pentru JustNews a venit și din partea candidatului USR-PLUS la Primăria Sectorului 1.

“Dacă cineva a folosit o instituţie a statului român pentru a face poliție politică, înseamnă că acel cineva face parte dintr-un grup infracţional organizat. Şi cineva conduce acest grup. Dacă este adevărat ce spuneţi, înseamnă că, în prezent, avem angajaţi ai Poliţiei Locale care au tăinuit și ascund adevărata lor activitate. (…) Sincer, nu credeam că în România cineva foloseşte aceste practici demne de Rusia lui Putin”, a spus Clotilde Armand.

 
 

Urmărește-ne pe Google News