Procurorii au prezentat în instanță probe ADN găsite sub unghiile lui German, despre care au spus că îi aparțin lui Telles.

Telles, care a fost ales administrator public al județului Clark în 2018, a pledat nevinovat. Cu toate acestea, după două zile de deliberări, un juriu format din 12 persoane l-a găsit vinovat, miercuri. La câteva ore după verdict, același juriu l-a condamnat pe Telles la închisoare pe viață, cu posibilitatea de eliberare condiționată după 20 de ani.

În septembrie 2022, German, în vârstă de 69 de ani, a fost găsit înjunghiat de șapte ori în gât și trunchi în fața casei sale din Nevada. Procurorii l-au acuzat pe Telles că l-a ucis pe jurnalist din cauza articolelor nefavorabile scrise despre comportamentul său ca oficial ales.

Un articol susținea că Telles a avut o relație „nepotrivită” cu un membru al personalului său, iar altele presupuneau un comportament ostil în biroul său din Las Vegas. Telles, un democrat, a pierdut alegerile pentru un al doilea mandat, după ce articolele lui German au fost publicate înainte de alegeri.

Imagini de pe camerele de securitate l-au surprins pe agresorul lui German purtând o pălărie mare de paie și pantofi sport. Obiecte similare au fost găsite tăiate la casa lui Telles. Procuratura a susținut că Telles s-a ascuns în tufișuri și apoi a încercat să elimine probe.

Avocații apărării au contestat dovezile, susținând că au fost plantate pentru a-l acuza pe Telles. Dar procurorii au prezentat probe ADN, o cronologie și un videoclip cu SUV-ul lui Telles în apropierea locuinței lui German, chiar înainte de crimă.

Procurorul districtului a salutat verdictul. Editorul executiv al Las Vegas Review-Journal a declarat că verdictul a făcut dreptate pentru German, care a fost ucis pentru că „investigațiile lui l-au făcut pe un ales responsabil pentru comportamentul greșit”.

Urmărește-ne pe Google News