Ameti, o politiciană născut în Bosnia și Herțegovina, a demisionat din conducerea GLP, filiala cantonală Zürich, unde era responsabilă de comunicare și campanii. De asemenea, GLP Elveția urmează să decidă să o excludă din partid, „pentru că ne-a afectat reputația”.

Sanija va pleca și de la agenția de PR Farner, unde lucra în calitate consultant. Doar mișcarea „Operațiunea Libero”, pe care a cofondat-o, a decis s-o susțină.

Sanija Ameti. Foto: Profimedia

Furia împotriva lui Ameti este atât de mare încât ea și familia ei beneficiază acum de protecție a poliției, din cauza amenințărilor cu moartea. „Nu mă simt bine și nu știu cât mai pot îndura asta”, a spus ea, citată de portalul Kath. 

Canalul rus de propagandă RT, naționaliștii români și grupurile catolice din SUA au difuzat capturi de ecran ale evenimentului pe rețelele de socializare, iar în mesaje s-au proferat amenințări la adresa politicienei.

„Aveam la îndemână doar catalogul Koller, era suficient de mare pentru a-l ochi de la distanță. Nu am fost atentă la conținutul pozelor. Îmi pare foarte rău dacă am rănit pe cineva, creștin sau musulman!”, a declarat politiciana helvetă, după ce a șters postarea de pe Instagram. Toate conturile ei de pe rețelele de socializare sunt acum setate ca private.

Partidul Popular din Elveția (SVP) a depus deja o plângere penală pentru „încălcarea libertății de credință și de cult”. Și parlamentul cantonal din Berna a primit o plângere, întrucât Ameti este doctorand în apărare cibernetică și drept la Universitatea din Berna.

Urmărește-ne pe Google News