Atacatorul fusese respins dintr-un magazin Louis Vuitton, situat în apropiere, şi care a cerut intervenţia poliţiei. Incidentul a avut loc nu departe de Champs-Élysées.

„La vederea poliţiştilor, bărbatul a fugit cu un cuţit în mână” şi a rănit un poliţist, a adăugat o sursă din poliţie, fără a preciza gravitatea acestei răni.

„Poliţistul rănit este repartizat la Direcţia Ordine Publică şi Circulaţie a Prefecturii Poliţiei” Parisului, declară altă sursă din poliţie.

Nuñez a mai precizat că atacul nu a avut „nicio motivație teroristă și nicio legătură cu Jocurile Olimpice”, care se deschid într-o săptămână, relatează Le Figaro.

Un ofițer de poliție a fost victima unui atac în arondismentul 8 din Paris, în timp ce răspundea la un apel de la agenții care asigurau paza unui magazin. Autorul a fost imediat neutralizat de polițiști. Sprijin de neclintit”, a reacționat ministrul de interne demisionar, Gerald Darmanin, pe rețeaua de socializare X.

Poliția a vrut să prindă un hoț de buzunare care nu a cedat, a scos un cuțit și a rănit un polițist”, a declarat pentru AFP primarul arondismentului 8, Jeanne dHauteserre, de la Les Republicains (LR).

„Polițistul și-a apărat colegul și l-a împușcat în abdomen”, a adăugat ea, precizând că autorul „pare că tocmai a fost resuscitat și dus la spital”.

FOTO: Captură video

Urmărește-ne pe Google News