Bărbatul a fost oprit pentru control, pe 6 iulie, în jurul orei 14.00, de către polițiștii Secției 6 Rurală Florești în timp ce conducea pe strada Eroilor, din localitate.

„La volanul autoturismului se afla un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, iar din verificări s-a constatat că acesta are calitatea de polițist, încadrat la I.P.J. Cluj. Cel în cauză a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, a transmis IPJ Cluj, precizând că bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

De asemenea, testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ.

Totodată, în urma verificării documentelor autoturismului s-a stabilit că autorizația de circulație provizorie era în afara termenului de valabilitate.

Polițistul este cercetat acum pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

IPJ Cluj a dispus verificări pe linie internă, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

„Facem precizarea că la momentul depistării, bărbatul de 38 de ani se afla în afara orelor de program. De asemenea, începând cu luna martie 2023, acesta se afla la dispoziția unității, îndeplinind sarcini și atribuții de serviciu stabilite de conducerea unității, ca urmare a unui dosar penal aflat în desfășurare”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Urmărește-ne pe Google News