Polițistul avea acces la majoritatea dosarelor instrumentate la nivelul serviciilor unde a activat (S.I.C., respectiv S.I.C.E.), poziţie din care obţinea informaţii din respectivele dosare, cu referire la existenţa în anumite locaţii a unor sume de bani sau bunuri valorificabile, informaţii pe care le divulga către apropiaţii săi din mediul infracţional local.
În schimbul acestor informaţii, poliţistul solicita un procent de până la 30% din sumele obţinute în urma derulării unor spargeri în locaţiile indicate.
Polițistul a pus hoții în gardă
De asemenea, în luna iunie 2017, poliţistul i-a avertizat pe membrii grupării că urmau să aibă loc percheziţii domiciliare, informaţie care le-a permis membrilor grupului să fugă.
Adrian Sav mai este acuzat că verifica în bazele de date ale Poliţiei, la solicitarea infractorilor, date legate de domiciliul unor persoane sau proprietarii unor autoturisme, informaţiile astfel furnizate facilitându-le membrilor grupării stabilirea cu precizie a locaţiilor unde intenţionau să dea spargerile. Hoții operau ”la pont” pe raza județelor Timiş, Arad şi Caraş-Severin iar polițistul le furniza informații săptămânal, în zile prestabilite.
Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute