Comisarul Cătălin Ovidiu Ştefănică a participat, în perioada 24 octombrie 2010 – 24 octombrie 2012, la o misiune internaţională în Congo, sub egida ONU. În toată această perioadă, el a revenit în ţară de patru ori, adică o dată la şase luni, conform drepturilor stipulate în contract.
A plătit transportul din buzunarul său, în jur de 6.000 de dolari americani, însă la finalul misiunii, când a cerut decontul transportului, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) l-a refuzat, pe motiv că actele normative nu mai permit acest lucru.
A câştigat în primă instanţă
Mai exact, deconturile fuseseră sistate din 2010 în cazul poliţiştilor, însă s-au reluat în 2013. Omul a acţionat instituţia în judecată, iar Tribunalul Botoşani i-a dat câştig de cauză.
“Nu am dorit să ajung niciodată în această postură, dar atunci, pe fondul reducerilor bugetare, a existat o interpretare greşită a actelor normative”, a declarat poliţistul.
Deşi sentinţa a fost pronunţată în vara acestui an, comunicarea hotărârii s-a făcut abia recent, iar Poliţia Română a formulat recurs, dosarul urmând să fie analizat şi de Curtea de Apel Suceava.
Foto: Arhivă

Urmărește-ne pe Google News