„În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii Biroului Control Ilfov s-a dispus cercetarea prealabilă faţă de cei şapte poliţişti care au participat la activitatea din data de 12 octombrie, la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Jilava, fiind totodată sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru posibile fapte de abuz ca urmare a acestei activităţi”, anunţă IPJ Ilfov, potrivit Agerpres.

Reacţia IPJ Ilfov vine după apariția în spațiul public a imaginilor cu elevi percheziţionaţi la Şcoala Gimnazială nr. 1 Jilava.

Potrivit fanatik, polițiștii de la IPJ Ilfov au percheziţionat elevii de clasa a VI-a dintr-o sală de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Jilava, pe 12 octombrie, fără a prezenta vreun mandat și fără a explica motivele acțiunii de control.

IPJ Ilfov a transmis pentru Libertatea că acțiunea de prevenție a avut loc după ce un elev din școală a scos un cuțit „în timpul programului școlar”. Părinții au făcut însă plângeri, criticând comportamentul polițiștilor.

De asemenea, Ministerul Educaţiei a reacţionat şi a transmis că este „esenţial ca toţi elevii să fie trataţi cu blândeţe şi cu tact pedagogic”.

„Fiind conştienţi de rolul acţiunilor preventive şi de importanţa intervenţiilor poliţiei pentru asigurarea sănătăţii şi a integrităţii elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar, considerăm esenţial ca toţi elevii să fie trataţi cu blândeţe şi cu tact pedagogic”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Urmărește-ne pe Google News