„Restul prizonierilor au fost bătuți de răpitori, dar au fost eliberați după plata unei răscumpărări de 2,5 milioane de pesos (43.100 de dolari)”, a declarat un oficial al statului.

Informațiile furnizate de turiștii eliberați și imaginile de pe camerele de supraveghere au dus la arestarea celor patru polițiști, inclusiv a unui maior de poliție, a spus el.

O înregistrare a unei camere de securitate pe care poliția a obținut-o îi arată pe presupușii răpitori, inclusiv pe unul care părea a fi în uniformă de poliție, oprind o mașină și apoi scoțând cu forța pasagerii, sub privirile mai multor martori. Unul dintre pasageri este văzut luptându-se pentru a se elibera în timp ce era împins într-o dubă.

„Am fost șocat de faptul că polițiștii au fost cei implicați. Acest incident este o încălcare gravă a valorilor fundamentale ale forțelor de poliție”, a declarat oficialul filipinez.

Poliția a spus că se află pe urmele a cel puțin alți 10 suspecți civili implicați în răpire. Aceștia sunt acuzați de răpire, furt de mașini și jaf.

Fostul președinte al statului, Rodrigo Duterte, a descris mai mulți membri ai poliției naționale, care numără peste 230.000 de persoane, ca fiind „corupți până în măduva oaselor”, deși le-a ordonat să aplice forța în cadrul operațiunilor antidrog, ceea ce a dus la uciderea a mii de suspecți, majoritatea săraci.

Curtea Penală Internațională a investigat crimele ca posibile crime împotriva umanității. Duterte și șefii poliției naționale, care i-au fost subordonați, au negat că ar fi autorizat omorurile, deși fostul președinte a amenințat public traficanții de droguri în timpul mandatului său, care s-a încheiat în 2022.

Urmărește-ne pe Google News