Cumparase de la Istanbul cateva bijuterii si o haina de piele, sperand sa le revanda si sa faca rost de ceva bani pentru medicamente. Batrana, spunea ea singura, isi stia greseala, nu declarase bunurile la vama. La ora 3 noaptea, autocarul si-a lasat calatorii pe soseaua Oltenitei, la sediul firmei de turism. De acolo, Filofteia Dinu a luat spre locuinta din Dristor un taxi. Nici n-au ajuns bine la Filaret, ca un echipaj auto le-a taiat calea si i-a obligat sa coteasca pe o straduta laterala. Doi politisti au coborat si au scotocit furiosi bagajele femeii. Au cerut dovada vamala, pe care nu o avea. Ca intr-un scenariu indelung gandit, daca nu si exersat, au inceput amenintarile. Pe un ton din ce in ce mai rastit. in cele din urma, politistii au hotarat: „Se confisca”. Au luat bijuteriile, haina, ba si un milion de lei din poseta, lasandu-i batranei 100.000 lei: „Sa ai de taxi si sa zici mersi ca scapi usor”. N-au incheiat nici un act, nu au consemnat „confiscarea bunurilor de contrabanda”. Cand a sesizat ziarul, Filofteia Dinu nu si-a revendicat bunurile, ci doar ca „asemenea politisti sa fie pedepsiti”. Nu stia decat ca „erau doi, iar Dacia lor gri avea girofar”. Puteau sa fi fost prin zona multe alte asemenea echipaje sau se putea ca patrula sa fi fost de la o unitate din alta parte a orasului.
Afland din ziar despre acest jaf savarsit de subordonatii sai, seful Politiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, a ordonat o ancheta rapida.
De asta data, comisia, careia i se ordonase „sa rezolve cazul in doua zile”, chiar a actionat prompt si profesionist. Cei doi talhari au fost identificati. Sunt agentul sef adjunct Ioan Martin si agentul Ion Oceanu, de la Sectia 18. Chestorul Tutilescu a dispus in-tocmirea actelor pentru scoaterea lor din Politie. Vor fi deferiti si Parchetului. Operativitatea si eficienta solutionarii acestui caz de coruptie demonstreaza ca, atunci cand se vrea, se poate.