Ochelarii au fost testați de polițiștii din orașul Zhengzhou într-o gară în ziua în care se sărbătorea Anul Nou Chinezesc. Acesta este considerat cel mai aglomerat moment al unui an pentru sistemul de tranzit chinezesc. În decursul unei zile, tehnologia a permis poliției să identifice șapte suspecți acuzați de infracțiuni care variază de la traficul de ființe umane la lovituri și evadări. De asemena au fost găsite 26 de persoane care foloseau acte de indetitate false.

Sistemul face parte din eforturile Chinei de a construi un sistem de supraveghere digitală capabil să utilizeze o varietate de date biometrice – de la fotografii și scanări de iris la amprente digitale.

Ochelarii speciali sunt utilizați de patru ofițeri aflați la intrarea în stația de est a orașului Zhengzhou.

Ochelarii au o cameră conectată la un dispozitiv de tipul smartphone care le permite ofițerilor să facă fotografii cu persoanele suspecte și să le compare în timp real cu o bază de date de la sediul central.

Experții spun că China se află cu mult în fața statelor occidentale în ceea ce privește implementarea scanerelor faciale datorită legilor sale mai permisive în ceea ce privește confidențialitate. Totuși dezvoltarea acestor sisteme de recunoaștere facială au atrac criticile organizațiilor care luptă pentru drepturile omului.

La nivel mondial polițiile se tehnologizează tot mai multe. În Dubai a fost lansat priumul polițist robot


Citește și: Halep a semnat deja cu Nike! Suma pe care noul sponsor al Simonei o plătește fostului lider din tenis


 
 

Urmărește-ne pe Google News