O întâmplare din august 2013, când Mihăiţă Petru Coadă, adjunct al şefului Poliţiei Judeţene Brăila, şi doi dintre subalternii acestuia ar fi falsificat mai multe documente pentru a ascunde faptul că un coleg de-al lor a bătut un şofer în trafic, i-a adus ieri primului dintre ei o reţinere pentru 24 de ore.
Şi-au minţit şi şeful
Practic, deşi în mod evident ştiau cine este agresorul, ar fi făcut în aşa fel încât în fluxul de informaţii al poliţiei să apară că autorul scandalului din stradă este necunoscut şi că sunt şanse minime să fie identificat. Poliţiştii sunt acuzaţi că ar fi mers atât de departe cu minciuna încât, după ce au înregistrat fişele false ale incidentului din trafic, ar fi încercat să-l convingă pe şeful ierarhic superior, comandantul Poliţiei Brăila, că habar nu au cine este agresorul şoferului bătut pe stradă. Ieri, după aproape doi ani şi jumătate de la comiterea infracţiunii, Mihăiţă Petru Coadă a fost reţinut pentru 24 de ore, iar aseară urma să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Dosar penal pentru scriitorii de la zdup

Avalanşa de aşa-zise lucrări ştiinţifice elaborate în spatele gratiilor n-a rămas fără ecou. Pe de-o parte, procurorii DNA au deschis un dosar penal în care îi suspectează pe angajaţii penitenciarelor şi pe profesorii care au avizat cărţile scrise de deţinuţii celebri de favorizare a infractorilor. De cealaltă parte, ministrul justiţiei, Raluca Prună, a declarat ieri că îi va cere Guvernului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să elimine din lege posibilitatea ca deţinuţii scriitori să beneficieze de reduceri de pedeapsă pe baza cărţilor scrise.

Urmărește-ne pe Google News