UPDATE ora 13:10. Fostul secretar de stat Horaţiu Anghelescu a fost ridicat de procurori după perchezițiile domiciliare care au durat mai bine de trei ore. Anghelescu a ajuns la sediul Poliţiei Judeţene, pentru a fi audiat în calitate de suspect în dosarul în care este vizată una dintre firmele sale care are ca obiect de activitatea construcţiile.
„Polițiștii au făcut percheziții într-un dosar în care am calitatea de suspect – un dosar din 2015. Reporter: E adevărat că ați făcut recuperare ilegală de TVA? Am făcut recuperare de TVA, dar nu ilegală”, a precizat, pentru stiridebuzau.ro, fostul secretar de stat, înainte de a ajunge la audieri
Polițiștii aveau mandat pentru a percheziționa o locuință situată pe strada Alexandru Sahia, numărul 10, din municipiul Buzău. Adresa s-a dovedit a fi greșită pentru că trebuiau să descindă la numărul 10A, scrie News.ro.
Anchetatorii trebuiau să facă percheziții în locuința lui Horațiu Anghelescu, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor. Bărbatul deţine mai multe societăţi comerciale în Buzău și este, totodată, președintele Pro Democraţia filiala locală.
Polițiștii din Buzău au greșit adresa la percheziții. Au speriat o pensionară pe care au trezit-o din somn
Polițiștii au intrat însă în casa unei femei de 67 de ani care s-a speriat și a început să plângă. Ea a fost cea care le-a spus anchetatorilor că au greșit pentru că Horațiu Anghelescu locuiește la casa de vizavi. Ulterior, oamenii legii au mers la locuința bărbatului vizat de percheziții.
Poliţiştii din Buzău fac, joi dimineaţă, 27 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme din judeţele Buzău, Vrancea, Suceava, precum şi din Capitală, bănuite de evaziune fiscală, a anunțat Poliţia Română.
Un număr de 19 percheziţii au loc în municipiul Buzău, patru în Bucureşti şi câte două în Vrancea şi Suceava.
„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi constituit un circuit infracţional în vederea eludării obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar – bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăţi comerciale controlate de către persoanele bănuite”, precizează reprezentanţii Poliţiei.
Potrivit anchetatorilor, patru persoane ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor mai multe achiziții și livrări de bunuri și servicii, iar, mai apoi, au dedus ilegal TVA și și-au diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la peste 360.000 de lei.
Poliţiştii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, mai arată reprezentanţii Poliţiei.
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!