„Achiziția a fost posibilă prin participarea Municipiului Cluj-Napoca la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017-2019, respectiv la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2017-2019. Mașinile electrice au înlocuit 3 mașini care au îndeplinit condițiile de casare, astfel costurile primăriei au reprezentat diferența rezultată prin aplicarea primei de casare și a ecotichetului primit pentru cumpărarea de mașini electrice. Valoare unei mașini este de 138.330 lei fără TVA.”, a spus Dan Tarcea, viceprimarul orașului, citat de Monitorul de Cluj.
„În primul rând sunt niște mașini care nu poluează”, a spus unul dintre agenți, pentru Digi 24.
Dar și clujenii sunt încântați de noile mașini electrice.
Astfel, pe lângă autobuzele electrice, iluminatul public cu tehnologie LED, stații de încărcare a mașinilor electrice, străzi și băncuțe smart, biciclete electrice și segway, mașinile electrice doresc să întărească conceptul de smart city. În plus, 100 de aparate de taxare a parcării, dotate cu panouri solare, vor fi instalate în Cluj. Cât costă investiția realizată de Primărie.
În Cluj-Napoca circulă 450 de mașini electrice și hibrid, iar toate parkingurile nou construite vor fi dotate cu stații de încărcare a autovehiculelor de acest tip. Localnicii şi turişti au la dispoziţie şi 12 autobuze electrice.
- FOTO – Facebook.com/Emil Boc
- VIDEO – Digi 24