Bărbații care au citit anunțurile de angajare postate pe diverse site-uri au crezut că le-a pus Dumnezeu mâna-n cap atunci când au văzut că au șansa să fie șoferi la ditamai contele. Prin urmare și-au plătit taxele cerute la angajare, au achitat costurile uniformelor pe care, deh!, trebuiau să le poarte și nu s-au uitat la bani atunci când li s-a cerut să plătească asigurarea mașinilor pe care urmau să le conducă. În total, fiecare dintre cei 27 de pretendenți la postul de șofer de lux a scos din buzunar sume cuprinse între 750 de lei și 2.200 de lei! Au apoi au fost trimiși la casele lor și puși să aștepte semnalul angajării mult visate.

Cum timpul a trecut și ”contele” a uitat să le mai spună viitorilor șoferi cum e cu angajările pentru postul de conducător auto, dar mai ales să returneze banii celor care nu mai intrau în vederile sale, oamenii înșelați s-au dus glonț la poliție. Așa se face că, după ce au strâns probele care-l incriminează, oamenii legii au acționat. Cu noaptea-n cap, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) și procurorii prahoveni, însoțiți de mascați de la serviciul de Acțiuni Speciale (SAS), au stricat familiei princiare somnul de frumusețe și i-au luat pe sus pe soții Mihaela și Zambra Iosipescu. Anchetatorii îi cercetează, alături de un al treilea personaj – asociat la firma lor -, pentru că ar fi înșelat nu mai puțin de 27 de persoane de la care au încasat anumite taxe pentru ca, vezi Doamne, să-i angajeze ca șoferi. Conform documentelor de la dosarul de înșelăciune, afacerea s-ar fi derulat în perioada iulie 2014-ianuarie 2016.

Surse judiciare vorbesc de faptul că de la audieri a ieșit numai ”contele”, pentru că Mihaela Iosipescu, considerată a fi ceva mai implicată în toată această afacere de familie, a fost reținută pentru 24 de ore. Atât Zambra Iosipescu, cât și soția sa Mihaela și asociatul lor sunt cercetați pentru infracțiunea de înșelăciune.

De-a lungul timpulu, Zambra Iosipescu, pe care presa l-a numit ”contele de carton”, s-a mai făcut remarcat în diverse afaceri cu iz penal. Potrivit ieseanul.ro, închis sub acuzația de înşelăciune, a dat în judecată, de după gratii, pentru tot felul de motive, mai bine de două sute de oameni, acţionându-şi în instanţă până şi mama şi soţia. Tot în temniţă, Zambra s-a îndrăgostit de Tatiana Popovici, amanta profesorului Treptow, acuzat în celebrul caz de pedofilie de la Iaşi.

 

sursa foto: Gazeta de Cluj

Urmărește-ne pe Google News