Polițistul vinovat de accidentul de pe bulevardul Laminorului, din urmă cu 8 zile, când două fete de 11 ani au fost lovite de mașina condusă de el, cu semnale luminoase pornite și viteză, a fost audiat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 aproximativ o oră.

Avocatul care reprezintă familia fetei lovite mortal a declarat că polițistul a recunoscut faptul că avea viteză excesivă.

Agentul a spus că în momentul când le-a lovit pe fete, care traversau pe trecerea de pietoni, nu se afla în misiune, şi că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama că au fost două victime. De altfel, și în apelul pe care l-a dat imediat după accident la 112 a spus că a lovit un copil, nu doi.

Polițistul a motivat faptul că a pus bocancul lângă trupul fetei, deoarece așa i-ar fi spus cei de la 112 să facă, să îl sprijine. El a explicat și de ce și-a schimbat geaca imediat după accident, afirmând că s-a temut de oamenii din zonă, care erau furioși.

Bărbatul este cercetat în libertate, sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii au extins urmărirea penală în cazul lui și pentru vătămare corporală din culpă.

Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a declarat că polițistul mergea către o misiune care nu era urgentă, contrazicându-l astfel pe șeful Poliției Capitalei. „Efectua o misiune polițienească, la solicitarea structurii de evidența populației. Mai exact, verifica la domiciliu anumite persoane. Am spus foarte clar, nu se afla într-o misiune de urgență”, e declarația ministrului.

Urmărește-ne pe Google News