Conducerea Poliției Române a cerut IPJ Sibiu să ia toate măsurile legale și să comunice public, în mod transparent, toate cazurile gestionate de unitate, în special cele în care sunt implicați polițiști.

Conducerea Poliției Române a intervenit marți seară în cazul polițistului din Sibiu care a bătut un șofer în trafic, cerând IPJ Sibiu să ia toate măsurile legale, indiferent de calitatea persoanei implicate. Incidentul extrem de violent a fost filmat și a avut loc într-o benzinărie din Cisnădie.

Conform Poliției Române, „Inspectorul general al Poliţiei Române a solicitat conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu să comunice public, în mod transparent şi rapid, toate cazurile gestionate de această unitate de poliţie, în special cele în care sunt implicaţi poliţişti, astfel încât opinia publică să fie informată”.

Instituția se delimitează ferm de orice comportamente ilegale care aduc atingere Statutului polițistului, susținând că „indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege”.

În imaginile filmate se vede cum polițistul coboară dintr-un vehicul, se îndreaptă către mașina oprită la intrarea în benzinărie și lovește direct cu piciorul șoferul, prin geamul deschis al autoturismului. Agresorul continuă să lovească cu pumnii și picioarele până când mai multe persoane intervin.

Ca urmare a intervenției conducerii Poliției Române, polițistul din Sibiu a fost reținut marți seară, mandatul venind după ce șefii din IGPR București s-au implicat în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News