”În luna octombrie a anului trecut, am fost invitat la Deva unde oamenii de acolo organizează săptămânal o festivitate numită „Premianții fără premii” în cadrul căreia „premiantul fără premiu” primește apreciere publică și o diplomă cu semnăturile tuturor prezenți. (…)
Deși nu ar fi trebuit, neexistând niciun articol de lege care să îmi fi interzis să port uniforma în acele condiții, am făcut un raport prin care am informat conducerea Poliției Brașov despre acea festivitate și am solicitat să îmi fie aprobată prezența în uniforma de reprezentare a Poliției Române. Am fost sunat la scurt timp și mi s-a spus că mă pot duce, dacă vreau, dar să o fac din timpul meu liber și în calitatea mea de scriitor, de cetățean, de civil sau de ce oi vrea, dar nu în calitate de polițist.
Am primit și raportul pe care șeful Poliției Brașov, comisarul șef Mircea Popa, a scris „propun ca agentul să participe la manifestare în ținută civilă decentă”. Trebuia virgulă între „civilă” și „decentă”, dar domnul comandant nu a pus-o, pentru că, așa cum mi-a spus-o de multe ori, „între mine și dumnealui există o mare diferență de studii”. Aici nu l-am putut contrazice niciodată, diferența de studii existând. Eu am absolvit Școala de Poliție în timp ce dumnealui a fost încadrat direct din sursă externă. Pentru că o astfel de decizie trebuie și aprobată, adjunctul șefului de inspectorat a aprobat propunerea șefului, astfel că m-am dus la Deva în ținută civilă, decentă. (cu virgulă). Noroc cu acești comandanți care mi-au spus cum trebuie să mă îmbrac în viața mea privată și în timpul meu liber, că altfel m-aș fi dus în bermude și șlapi cu șosetuțe albe.
Vă mulțumesc domnilor comandanți și sper că ați apreciat că am mers îmbrăcat frumos, deși am vrut să vă sun de pe drum și să vă întreb ce trebuie să mănânc pentru că îmi era foame și, uitându-mă pe raport, am observat că ați omis să-mi impuneți și ceva rețete culinare.
Vineri voi oferi 1000 de cărți copiilor din comuna Budila și consider că un act caritabil nu are cum să afecteze imaginea Poliției Brașov, așa că mă voi duce în uniformă. Aaa… nu vă cer permisiunea de data asta, „decât” v-am zis, doar așa… de vă întreabă careva…”, a scris Marian Godină o rețea de socializare.
Devenit celebru datorită postărilor sale pe Facebook, transformat în vocea polițiștilor după criticile dure aduse şefilor din inspectorat, Marian Godină este de o săptămână și scriitor în toată regula. Evenimentul a avut loc în aula Bibliotecii Centrale Universitare din București, în prezența premierului Dacian Cioloș. Cartea sa de debut, ”Flash-uri din sens opus”, s-a vândut deja în 20.000 de exemplare, chiar înainte să fie lansată oficial.
CITEȘTE ȘI
- Şefa Crucii Roşii Braşov a luat o decizie neaşteptată după conflictul cu poliţistul Marian Godină
- „Je suis Godină”! Val de susținere pentru polițistul devenit celebru pe Facebook | FOTO