Van Stenis a scris despre acest lucru pe profilul său de Instagram, a doua oară într-o singură lună. Cerșetorii sunt întâlniți pe Grote Houtstraat, unde cer bani „cu o privire jalnică„ și o pancartă din carton pe care scrie „Mi-e foarte foame!” sau „fără adăpost”.
Joi, Van Stenis s-a întâlnit cu doi dintre acești cerșetori. „Îi întâlnim în fiecare zi. Acum, din nou, doi”, spune el. Ofițerul ține să sublinieze încă o dată că nu sunt jalnici. „Sunt mai degrabă încăpățânați decât disperați. Nu le dați nimic!”, îi îndeamnă pe locuitori.
În afară de faptul că cerșetoria e pedepsită, românii provoacă și neplăceri, rezumă polițistul. Spune despre falșii cerșetori, așa cum îi numește, că lucrează în rețele organizate și aproape toți sunt cunoscuți la secția de poliție. Și acolo au descoperit polițiștii cât de profitabilă este munca lor.
„Veniturile lor variază uneori de la câteva sute la o mie de euro pe săptămână”, spune Van Stenis, care își încheie postarea cu un mesaj pentru locuitorii din Haarlem: „Ați fost avertizați!”