Cum reuşeşte antrenorul Istvan Kovacs să vă motiveze înaintea meciurilor?
El a venit cu o gândire profesionistă din Ungaria, cu o altă mentalitate. A ştiut să ne transmită o anumită stare de spirit. E un om calm, foarte echilibrat. Când se fac anumite greşeli în bazin, nu ridică tonul. Stă de vorbă cu jucătorul care a greşit, într-o anumită manieră, reuşind să-i transmită încrederea de sine. De fiecare dată a lăsat echipa să joace ceea ce a învăţat la antrenamente. Es antrenorul perfect.
Unde crezi că se va situa România la JO?
E greu de spus. Totul depinde şi grupa în care vom cădea. Pentru noi, ca sportivi, participarea la Olimpiadă e ţelul suprem. Ajunşi acolo, vom căuta să dovedim că această calificare nu a fost una bazată pe noroc, ci pe valoare.
Poloist din întâmplare, începuse cu baschetul
Cum vei contabiliza peste timp această participare la Olimpiadă?
În primul rând prin intermediul fotografiilor. Toate pozele pe care le voi face la Londra, ca participant la Olimpiadă, mai cu seamă cele din timpul meciurilor, le voi înrăma şi le voi pune la loc de cinste.
Puştan fiind te-ai gândit vreodată că vei putea participa la o ediţie a Jocurilor Olimpice din postura de sportiv?
Nu m-am gândit că voi ajunge atât de departe. Sportul aceasta a venit la mine, nu eu la el. A fost o întâmplare că m-am apucat de polo. Iniţial, mama mea, care a făcut baschet, şi-ar fi dorit ca şi eu să practic acest sport. Dar cum nu exista o echipă de baschet masculin …, m-am îndreptat către polo. Şi nu-mi pare rău.
Ce i-ai transmite primului Ministru care a declarat că România nu are nevoie de atâtea bazine?
Nu am ce mesaj să-i transmit. Dânsul conduce guvernul şi ştie mai bine ce are de făcut. Dar, să nu uite că sportul a fost şi a rămas cel mai bun ambasador al undei ţări în orice colţ al lumii.
foto: EPA
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!