„Începem un nou proiect – Vacanțe cu armata! Acesta este un program dedicat voluntarilor, în perioada 10 iunie – 14 septembrie, în cadrul serviciului militar de bază. Este o șansă de a dobândi noi abilități și de a cunoaște armata poloneză. Cele 27 de zile de pregătire se vor încheia cu un jurământ, iar fiecare voluntar va primi un salariu. Vă încurajez să participați astăzi la training. Orice astfel de inițiativă este o investiție în siguranța noastră!”, a transmis ministrul polonez al apărării, Władysław Kosiniak-Kamysz., pe contul său de Twitter.

Polonia inițiază acest proiect pe fondul declarațiilor sale repetate cu privire la necesitatea unei restructurări urgente și eficiente a strategiei de apărare a UE, constată publicația ucraineană Zerkalo Nedeli.

Ministerul polonez al Apărării afirmă că acest proiect este benefic mai ales pentru cei care își doresc o alternativă atractivă la tradiționalele locuri de muncă de vară.

Fiecare voluntar implicat în proiect ar urma să primească 6.000 de zloți (1.407 euro) după finalizarea instruirii militare și să facă astfel un prim pas pentru înrolarea în armată.

Urmărește-ne pe Google News