Demnitarul polonez dorește să stopeze plata beneficiilor de securitate socială pentru bărbați refugiații ucraineni din UE, pe motiv că „îi încurajează să evadeze din Ucraina”.

Declarația a fost făcută în cadrul Strategiei Europene de la Yalta, un forum pentru discutarea viitorului european al Ucrainei, care a avut loc la Kiev.

Sikorski a spus că pentru a „ajuta efortul de război al Ucrainei”, nu ar trebui să existe „stimulente financiare pentru refugiații bărbați din UE”.

El a făcut referire la dronele rusești care traversează spațiul aerian al membrilor NATO ca motive pentru ca guvernele UE să nu mai plătească prestații de securitate socială bărbaților în vârstă de recrutare.

La 8 septembrie, doi membri NATO au declarat că dronele rusești au încălcat spațiul aerian, una dintre ele a zburat în România, în timpul atacurilor nocturne asupra Ucrainei vecine, în timp ce alta s-a prăbușit în estul Letoniei.

Drona a intrat pe teritoriul României, în timp ce Moscova lovea „ținte civile și infrastructură portuară” peste Dunăre, în Ucraina, a informat Ministerul Apărării Naționale de la București, care a desfășurat avioane de război F-16 pentru a proteja spațiul aerian și a emis alerte către locuitorii a două județe din estul țării.

Sikorski a spus că „banii ar putea fi cheltuiți pentru prevenirea acestor încălcări ale spațiului aerian”, declarând că ar ajuta atât Ucraina, cât și Europa.

Sikorski a subliniat, de asemenea, riscul ca dronele rusești să lovească centralele nucleare din Ucraina.

Știm ce se întâmplă când o centrală nucleară explodează în Ucraina. Toată Europa are o problemă. Așa că spun că am putea ajuta Ucraina prin întărirea protecției centralelor ucrainene împotriva atacurilor aeriene.

Centrala nucleară Zaporojie din Ucraina este cea mai mare centrală nucleară din Europa și a fost deja sub amenințarea atacurilor rusești.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News