„Acest miros mă face să simt mâncărime în gât, este foarte incomod”, a spus Natalia, care a sosit la Kiev dimineața. Potrivit acesteia, a fost greu de respirat atât în ​​Capitală, cât și în afara orașului, unde locuiește femeia.

La rândul ei, Kiyanka Alina a spus că nu a mai deschis fereastra de joi seară.

Potrivit stațiilor de monitorizare a aerului, în unele districte din Kiev, nivelul de poluare a aerului depășește de zece ori limita.

În această dimineață, Kievul a ocupat locul doi în clasamentul celui mai poluat oraș din lume. Doar Kinshasa din Republica Democrată Congo a fost clasată mai sus, potrivit serviciului internațional IQair.

Care este cauza

Potrivit Serviciului de Stat de Urgență și Ministerului Afacerilor Interne, cauza smogului este reprezentată de incendiile de vegetație din regiunile Kiev, Cernihiv și Sumî, care au eliberat cantități mari de particule de praf în aer.

Din cauza fumului, oamenii sunt rugați să nu deschidă ferestrele, să bea multă apă, să folosească o mască și, de asemenea, un purificator de aer.

Experții ucraineni au declarat pentru BBC că situația se va îmbunătăți treptat, dar fumul nu va dispărea complet în viitorul apropiat.

„Tot smogul va dispărea doar la stingerea surselor de aprindere. În următoarele zile, vântul la Kiev va fi dinspre nord-est. Adică din partea în care sunt focurile. Când totul se stinge, atunci va deveni mai ușor”, a spus Natalya Ptukha de la „Ukrhydometcenter”.

Urmărește-ne pe Google News