„Mâine dimineaţă, trebuie să fim mai precauţi atunci când ieşim din casă. Recomand bucureştenilor ca dimineaţa să intre pe calitateaer.ro, chiar dacă este proastă interfaţa, să se informeze”, a explicat Costel Alexe la Digi 24.

Ministrul a continuat: „Grija referitoare la aerul din Bucureşti nu cade în sarcina Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor să-l monitorizeze. Ca el să fie mai curat este grija exclusivă a administraţiilor publice locale care dau autorizaţii de construcţie, controlează traficul, fac investiţii, pot accesa fonduri europene”.

În viitorul apropiat, Bucureştiul şi România vor avea un sistem de prognoză a calităţii aerului, pe lângă prognoza meteo

Costel Alexe, ministrul Mediului:

„Nu Ministerul Mediului este de vină că aseară pe cerul Bucureştiului am avut valori de peste opt ori”, a mai spus Costel Alexe.

Depășiri record ale nivelului de poluare din București, luni dimineață

Indicele de Calitate a Aerului, măsurat de platforma independentă de măsurare a calităţii aerului din Bucureşti aerlive.ro indica, la ora 10:00, depăşiri record, de peste 100 micrograme/mc, ale concentraţiilor de PM10 (pulberi în suspensie) în şapte din cele 11 puncte în care sunt amplasaţi senzori, potrivit Agerpres.

Zonele în care valorile de poluare cu PM10 erau peste limite au fost: Iuliu Maniu, Universitate, Moşilor, Piaţa Romană, Mihalache, Expoziţiei şi Băneasa Nord. De asemenea, în alte patru zone (Piaţa Sudului, Timpuri Noi, 13 Septembrie şi Libertăţii), s-au înregistrat valori crescute ale concentraţiilor de PM2.5, cuprinse între 77 micrograme/mc şi 92 micrograme/mc.

În tot acest timp, pe platforma calitateaer.ro, unde sunt publicate datele monitorizate prin Reţeaua Naţională de Monitorizarea a Calităţii Aerului, nu exista nicio alertă de calitate a aerului, a susținut Agerpres.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News